Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Οι ξένες αγορές καταλύτης σε διαμόρφωση τάσης

Οι διεθνείς αγορές θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της τάσης στη Σοφοκλέους, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, εκτιμούν οι αναλυτές μερίδα των οποίων προβλέπει ότι οι ρευστοποιήσεις ενδέχεται να συνεχιστούν.

ΑΧΕ: Οι ξένες αγορές καταλύτης σε διαμόρφωση τάσης
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στην ψυχολογία που θα επικρατήσει στις ξένες αγορές αναφέρεται η Εθνική ΑΧΕ καθώς εκτιμά πως θα αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα στη διαμόρφωση της βραχυπρόθεσμης τάσης της εγχώριας αγοράς.

Σε υψηλά επίπεδα εκτιμά η Marfin Analysis πως θα διατηρηθεί η μεταβλητότητα στην αγορά, ενώ παράλληλα η χρηματιστηριακή σημειώνει πως δεν αποκλείεται να συνεχιστούν οι ρευστοποιήσεις.

Πιθανό θετικό άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές ενδέχεται να επιδράσει θετικά και στη Σοφοκλέους αναφέρει η Proton Securities.

Το ”ισχυρό” rebound στις ασιατικές αγορές αναμένεται να οδηγήσει σε ανοδικό άνοιγμα τις ευρωπαϊκές, το οποίο με τη σειρά του θα υποβοηθήσει την επάνοδο του αγοραστικού ενδιαφέροντος στην εγχώρια αγορά επισημαίνει η Εγνατία Finance.

Μια ”ήπιων” τόνων συνεδρίαση αναμένει για σήμερα η Σίγμα Securities.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός ∆είκτης έκλεισε 1,34% χαµηλότερα, διακόπτοντας την συνεχή άνοδο των τελευταίων δέκα ηµερών, µε τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 380 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή η Σοφοκλέους επηρεάστηκε από την πτώση των διεθνών αγορών, ενώ παράλληλα σημειώνει πως τα βασικά χαρακτηριστικά της συνεδρίασης ήταν οι ρευστοποιήσεις σε όλες τις κατηγορίες µετοχών και η αυξηµένη διακύµανση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v