Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Στα 32,5 ευρώ η τιμή από Merrill Lynch

Στα 32,5 ευρώ αύξησε η Merrill Lynch την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank, συνιστώντας παράλληλα ”neutral”, ενώ την ίδια στιγμή επισημαίνει ότι ξεχωρίζει τις μετοχές των Eurobank και Εθνικής από τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. Στα 33,1 ευρώ αύξησε την τιμή-στόχο για την Alpha Bank η Σίγμα.

Alpha Bank: Στα 32,5 ευρώ η τιμή από Merrill Lynch
Στα 32,5 ευρώ αύξησε η Merrill Lynch την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 18 Ιανουαρίου, συνιστώντας παράλληλα ”neutral”, ενώ την ίδια στιγμή η Σίγμα Securities αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της τράπεζας στα 33,1 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”.

Η μετοχή της Alpha Bank ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (17 Ιανουαρίου) στα 28,74 ευρώ.

Ειδικότερα, ο ξένος οίκος αναφέρει πως η Alpha Bank παρουσίασε ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης και κερδοφορίας.

Σε αυτό το πλαίσιο η Merrill Lynch αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας κατά 9% για το 2006 και κατά 11% για το 2007, γεγονός που οδήγησε στην κατά 11% υψηλότερη, σε σχέση με την προηγούμενη, τιμή-στόχο των 32,5 ευρώ.

Συμπληρώνει, όμως, πως διατηρεί τη σύσταση ”neutral”, δεδομένου ότι η τιμή-στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 13% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.

Η Merrill Lynch τονίζει πως παρά τις ανοδικές αναθεωρήσεις συνεχίζει να ξεχωρίζει τις μετοχές των Eurobank και Εθνικής έναντι της Alpha από τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο.

Η μετοχή της Alpha Bank διαπραγματεύεται 12,7 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2007, έναντι 12,7 φορών της Eurobank και 13,1 φορών της Εθνικής, αναφέρει ο ξένος οίκος, που συμπληρώνει πως το discount με το οποίο διαπραγματεύεται η μετοχή της Alpha είναι δικαιολογημένο λόγω του χαμηλότερου (συγκριτικά) προβλεπόμενου ρυθμού ανάπτυξης των κερδών.

Συγκεκριμένα, για τη Eurobank προβλέπει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των κερδών ανά μετοχή για την περίοδο 2005-2008 της τάξης του 20%, της τάξης του 16% για την Εθνική και της τάξης του 14% για την Alpha Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v