Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Επιλεκτικές τοποθετήσεις

Το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν κινήσεις αποκόμισης κερδών κατά τη σημερινή συνεδρίαση, και δη ύστερα από τη χθεσινή ”αδυναμία” της Wall Street, επισημαίνουν οι αναλυτές. Ωστόσο, επισημαίνουν πως δεν αναμένεται σημαντική διαφοροποίηση στην τάση της εγχώριας αγοράς.

ΑΧΕ: Επιλεκτικές τοποθετήσεις
Τι εκτιμάται για σήμερα: Σε ρευστοποιήσεις εκτιμά η Marfin Analysis πως θα προχωρήσουν σήμερα οι επενδυτές, ακολουθώντας τις ”αδύναµες” διεθνείς αγορές.

Η Proton Securities εκτιμά πως παρά το θετικό momentum η Σοφοκλέους θα ανοίξει ”προσεκτικά”, δεδομένης της πτωτικής ψυχολογίας που επικρατεί στις ξένες αγορές, ενώ παράλληλα η χρηματιστηριακή σημειώνει πως οι επιλεκτικές τοποθετήσεις αναμένεται να συνεχιστούν.

Οι χθεσινές ”άνευρες” επιδόσεις της Wall Street σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές του πετρελαίου και τα ”αδύναμα” κέρδη των επιχειρήσεων ενδέχεται να επηρεάσουν τις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και τη Σοφοκλέους ως ένα βαθμό, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Ωστόσο, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως η εγχώρια αγορά επιδεικνύει μια αξιοζήλευτη δύναμη, τονίζοντας πως με την προϋπόθεση ότι οι συνθήκες παραμείνουν ευνοϊκές δεν προβλέπει σημαντική διαφοροποίηση στην τάση.

Σε συνέχεια των απογοητευτικών αποτελεσμάτων από τις Yahoo, Intel και IBM υπάρχει το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν κινήσεις αποκόμισης κερδών στις ευρωπαϊκές αγορές, εκτιμά η Σίγμα Securities, που συμπληρώνει ότι οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός ∆είκτης έκλεισε 0,15% υψηλότερα, µε τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 400 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η υψηλή διακύµανση ήταν το χαρακτηριστικό της συνεδρίασης. Παράλληλα, η Marfin Analysis προσθέτει ότι η αγορά άνοιξε µε απώλειες, έκανε µία σηµαντική αναστροφή, ενώ προσθέτει ότι εµφανίστηκαν ρευστοποιήσεις προς το τέλος της συνεδρίασης, ιδιαίτερα στις µετοχές της µεσαίας και µικρής κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v