Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβαθμίσεις-”μαμούθ” για ΕΤΕ, Eurobank, Πειραιώς

Στα 49 ευρώ θέτει η JP Morgan την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, στα 40 ευρώ για τη Eurobank και στα 28 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”, καθώς προχώρησε σε αλλαγή του μοντέλου αποτίμησης με βάση τα κέρδη ανά μετοχή του 2007.

Αναβαθμίσεις-”μαμούθ” για ΕΤΕ, Eurobank, Πειραιώς
Στα 49 ευρώ θέτει η JP Morgan την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, στα 40 ευρώ για τη Eurobank και στα 28 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην αλλαγή του έτους αναφοράς στα μοντέλα αποτίμησης του διεθνούς οίκου, καθώς πλέον αποτιμά τις μετοχές των τριών ελληνικών τραπεζών με βάση τα κέρδη ανά μετοχή του 2007, έναντι προηγούμενων αποτιμήσεων με βάση την κερδοφορία του 2006.

Ειδικότερα, η JP Morgan προβλέπει για το 2007 κέρδη ανά μετοχή της τάξεως των 3,24 ευρώ για την Εθνική (από 2,78 ευρώ για το 2006), 2,40 ευρώ για την EFG Eurobank (από 2 ευρώ για το 2006) και 1,78 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς (από 1,36 ευρώ για το 2006).

- Εθνική Τράπεζα

Η JP Morgan αναβαθμίζει την τιμή-στόχο της Εθνικής Τράπεζας στα 49 ευρώ με βάση τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2007. Η κίνηση αυτή υποδηλώνει περιθώρια ανόδου 32% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα τιμών και με ορίζοντα ενός έτους.

Ο διεθνής οίκος θεωρεί ως σημαντικότερο κίνδυνο μια ενδεχόμενη οικονομική επιβράδυνση στην Ελλάδα, κάτι που θα έχει επιπτώσεις στον ρυθμό αύξησης των χορηγήσεων και στις προβλέψεις για κέρδη ανά μετοχή του 2007.

Προβλέπει επίσης ότι η Εθνική θα χρειαστεί να δεσμεύσει περισσότερες επενδύσεις στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία, αλλά θεωρεί ότι μια πιθανή μεγαλύτερη επέκταση σε αγορές όπως της Ρωσίας ενέχει επενδυτικό κίνδυνο και ίσως καταστρέψει αξία για την ελληνική τράπεζα.

- EFG Eurobank

Η νέα τιμή-στόχος στα 40 ευρώ (από 33 ευρώ) που δίνει η JP Morgan στη μετοχή της EFG Eurobank απορρέει από την εκτίμηση του διεθνούς οίκου για αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 28% το 2006 και κατά 20% το 2007. Υποδηλώνει δε περιθώριο ανόδου 31% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Όπως και στην περίπτωση της Εθνικής, η JP Morgan θεωρεί ότι μία σημαντική επέκταση στην αγορά της Ρωσίας ή της Τουρκίας είναι ένα αρκετά επικίνδυνο βήμα, ενώ ενθαρρύνει την τράπεζα να δεσμεύσει μεγαλύτερες επενδύσεις στις αγορές της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Πολωνίας.

Όπως αναφέρει η JP Morgan, η ελληνική τράπεζα έχει προχωρήσει σε εκτενείς επενδύσεις στα Βαλκάνια -και κυρίως στις αγορές της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας- και θα επωφεληθεί περισσότερο από την οικονομική ανάπτυξη στην ευρύτερη βαλκανική περιφέρεια. Αντίστοιχα, σε περίπτωση αντιστροφής των οικονομικών τάσεων και επιβράδυνσης στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, η Eurobank είναι περισσότερο εκτεθειμένη από τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες.

- Τράπεζα Πειραιώς

Περιθώρια ανοδικής κίνησης κατά 43% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα τιμών ”βλέπει” η JP Morgan για την Τράπεζα Πειραιώς, δίνοντας τιμή-στόχο στα 28 ευρώ. Ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι η ελληνική τράπεζα θα παρουσιάσει αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 36% το 2006 και κατά 31% το 2007.

Η JP Morgan εκτιμά ότι η Τράπεζα Πειραιώς ενδέχεται να αναζητήσει ευκαιρίες εξαγοράς στην εγχώρια αγορά, όπου παραμένει η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα.

Όπως και στις περιπτώσεις των δύο προηγούμενων, η JP Morgan βλέπει ως μεγαλύτερο κίνδυνο μια ενδεχόμενη οικονομική επιβράδυνση στην Ελλάδα και θεωρεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα χρειαστεί να προβεί σε μεγαλύτερες επενδύσεις στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Όπως επισημαίνει η JP Morgan, η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς πιστεύει πως ένα μεγάλο μέρος του χαρτοφυλακίου ακινήτων της ΕΤΒΑ θα έχει διατεθεί εντός των επόμενων 12-24 μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v