Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχής ”αυτοτροφοδότηση” της ανοδικής τάσης

”Διατηρούµε την άποψη ότι µια διορθωτική κίνηση θα προσέφερε την ευκαιρία αύξησης θέσεων από καλύτερα σηµεία εισόδου, αλλά για να συµβεί µια τέτοια εξέλιξη θα πρέπει να διαµορφωθεί αρνητικό κλίµα στις ξένες κεφαλαιαγορές, οι οποίες προς το παρόν διατηρούν τις ανοδικές τους τάσεις, απορροφώντας εύκολα τους βραχυχρόνιους κραδασµούς”, επισημαίνει η Εμπορική Τράπεζα.

Συνεχής ”αυτοτροφοδότηση” της ανοδικής τάσης
”Μια διορθωτική κίνηση θα προσέφερε την ευκαιρία αύξησης θέσεων από καλύτερα σηµεία εισόδου, αλλά για να συµβεί µια τέτοια εξέλιξη θα πρέπει να διαµορφωθεί αρνητικό κλίµα στις ξένες κεφαλαιαγορές, οι οποίες προς το παρόν διατηρούν τις ανοδικές τους τάσεις, απορροφώντας εύκολα τους βραχυχρόνιους κραδασµούς”, επισημαίνει σε σημερινή τεχνική ανάλυσή της η Εμπορική Τράπεζα.

* Σε βραχυπρόθεσµο ορίζοντα η τάση παραµένει ανοδική.

* Οι διορθωτικές κινήσεις δεν επεκτείνονται χαµηλότερα των πρώτων στηρίξεων, µε αποτέλεσµα να ”αυτοτροφοδοτείται” η ανοδική κίνηση λόγω επανεπένδυσης των ρευστοποιηµένων θέσεων.

* Από τη στιγµή που ξεπεράστηκε η –πρώην– αντίσταση των 3.800 µονάδων, αυξήθηκαν οι πιθανότητες να επιτευχθεί συντοµότερα απ’ ό,τι αναµέναµε ο µεσοπρόθεσµος ανοδικός στόχος των 4.120.

* Οι τεχνικοί δείκτες κινούνται σε υπερτιµηµένες ζώνες τιµών, αλλά όπως επανειληµµένα έχουµε αναφέρει τις τελευταίες εβδοµάδες, σε περιόδους bull market είναι συνηθισµένο φαινόµενο οι αγορές να βρίσκονται σε κατάσταση ”υπερβολής” για αρκετό χρονικό διάστηµα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις -και ιδιαίτερα στην τελευταία φάση της ανόδου- οι διορθωτικές κινήσεις είναι περιορισµένες τόσο χρονικά όσο και ποσοτικά.

Συνήθως υπάρχει ένα ”βίαιο” ανοδικό ξέσπασµα προτού σηµειωθεί η κορύφωση του ανοδικού κύµατος και στη συνέχεια ακολουθεί µια εξίσου έντονη υποχώρηση, που αποτελεί το πρώτο καθοδικό κύµα σε σύνολο τριών, σύµφωνα µε τη θεωρία των κυµάτων του Elliot.

Προς το παρόν ασχολούµαστε µε τα δυνητικά περιθώρια ανόδου, καθώς δεν υπάρχει διάσπαση κάποιας περιοχής στήριξης που να προξενήσει βάσιµη ανησυχία για αντιστροφή της τάσης, ενώ αντίθετα υπάρχουν διαδοχικές διασπάσεις αντιστάσεων.

* Περιοχές στήριξης: 3.840 µονάδες (η κοντινότερη που µπορεί να χρησιµοποιηθεί και σαν stop profit - loss), 3.770 µονάδες (αξιόλογη, καθώς από αυτή την περιοχή τιµών διέρχεται η ανοδική trendline) και 3.660 µονάδες.

Σε µακροπρόθεσµο ορίζοντα, η τάση παραµένει επίσης ανοδική. Σύµφωνα µε το εβδοµαδιαίο γράφηµα τιµών, οι επόµενες αξιόλογες αντιστάσεις µετά το πρόσφατο υψηλό των 3.905 µονάδων εντοπίζονται αρκετά υψηλότερα, στις 4.250 και 4.450 µονάδες (από το έτος 2000), τονίζεται χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v