Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: ”Αγοραστική ιδέα” η Cosmote

Ως ”αγοραστική ιδέα” υποδεικνύει τη μετοχή της Cosmote η Citigroup σε report για τον ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό κλάδο με ημερομηνία 11 Ιανουαρίου 2006. Θέτει ως τιμή-στόχο για την ελληνική εισηγμένη τα 22 ευρώ.

Citigroup: ”Αγοραστική ιδέα” η Cosmote
Ως ”αγοραστική ιδέα” υποδεικνύει τη μετοχή της Cosmote η Citigroup σε report για τον ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό κλάδο με ημερομηνία 11 Ιανουαρίου 2006.

Η Citigroup θέτει ως τιμή-στόχο για την ελληνική εισηγμένη τα 22 ευρώ, τιμή που συνεπάγεται 14,2% περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα.

Όπως επισημαίνει η τράπεζα, η μετοχή δεν είναι φθηνή σε αυτά τα επίπεδα τιμών, αλλά το Ρ/Ε της, το οποίο ξεπερνά το 20 με βάση την εφετινή κερδοφορία, αντανακλά τις ζημιές από το ξεκίνημα στη Ρουμανία. Ωστόσο, η Citigroup θεωρεί ότι το ρουμανικό εγχείρημα της Cosmote θα στεφθεί με επιτυχία, προσθέτοντας αξία της τάξεως των 1,5-3 ευρώ στη μετοχή της.



”Αγοραστική ιδέα” συνιστούν επίσης οι εταιρίες Bouygues, BT, Elisa, KPN, Tele2 και Telenor.

Για τον ΟΤΕ η Citigroup επισημαίνει ότι αποτελεί ένα από τα μεγάλα ”στοιχήματα” στο μέτωπο εξαγορών – συγχωνεύσεων.

Όπως εξηγεί, επικαλούμενη τηλεγράφημα του Reuters στις 12 Οκτωβρίου 2005, το ελληνικό δημόσιο, ως μέτοχος του Οργανισμού, έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή.

Ωστόσο η Citigroup εκτιμά ότι το σενάριο μίας πλήρους πώλησης του ΟΤΕ είναι μάλλον απίθανο, ενώ προβάλλει ως πιο πιθανό το ενδεχόμενο ο Οργανισμός να προχωρήσει σε μία αύξηση κεφαλαίου στην οποία θα συμμετάσχει η ισπανική Telefonica.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v