Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Αύξηση τιμής στα 31 ευρώ από Citigroup

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Alpha Bank στα 31 ευρώ, από τα 28 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Citigroup, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”buy 1”. Ο διεθνής οίκος θεωρεί ορθή την αλλαγή στρατηγικής κατεύθυνσης της τράπεζας, ενώ εκτιμά ότι η μετοχή της είναι η φθηνότερη μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Alpha Bank: Αύξηση τιμής στα 31 ευρώ από Citigroup
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Alpha Bank στα 31 ευρώ, από τα 28 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Citigroup, όπως αναφέρει σε σχετική της έκθεση με ημερομηνία 9 Ιανουαρίου 2006, όπου διατηρεί τη σύσταση ”buy 1”.

Σχολιάζοντας τη μετάβαση της τράπεζας από την επιχειρηματοκεντρική δραστηριότητα σε ένα ελληνοβαλκανικό ίδρυμα που επικεντρώνεται στη λιανική τραπεζική, ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι ”η εικόνα της Alpha Bank αλλάζει προς το καλύτερο”.



Σύμφωνα με τη Citigroup, η Alpha Bank θα υπερδιπλασιάσει το δίκτυο των καταστημάτων της στα Βαλκάνια μέχρι το τέλος του 2007, οπότε και εκτιμά ότι η ελληνική τράπεζα θα πετύχει τον στόχο της για αποκόμιση ποσοστού 20% καθαρών κερδών από την ευρύτερη βαλκανική περιφέρεια.

Επίσης, ο διεθνής οίκος τονίζει ότι η μετοχή της Alpha Bank είναι η φθηνότερη μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, καθώς με βάση τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία του 2007 το Ρ/Ε της μετοχής της διαμορφώνεται στο 10,5, όντας σε ευθυγράμμιση με τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

Ως εκ τούτου, η Citigroup ανεβάζει την τιμή-στόχο της μετοχής της ελληνικής τράπεζας στα 31 ευρώ, από τα 28 ευρώ προηγουμένως, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου 19,1% σε σχέση με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος στα 26,02 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v