Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Σε ”buy” αναβάθμισε η Merrill Lynch

Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Eurobank σε ”buy” από ”neutral” προχώρησε η Μerrill Lynch, θέτοντας την τιμή-στόχο στα 35 ευρώ. Η αναθεώρηση της σύστασης αποδίδεται στην εκτίμηση ότι η Eurobank θα συνεχίσει να αποδίδει υψηλότερα έσοδα και να έχει ανάπτυξη κερδοφορίας έναντι των Ευρωπαίων και των Ελλήνων ανταγωνιστών.

Eurobank: Σε ”buy” αναβάθμισε η Merrill Lynch
Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Eurobank σε ”buy” από ”neutral” προχώρησε η Μerrill Lynch, θέτοντας την τιμή-στόχο στα 35 ευρώ.

Όπως αναφέρει ο οίκος στην έκθεσή του με ημερομηνία 10 Ιανουαρίου, η αναθεώρηση της σύστασης αποδίδεται στην εκτίμηση ότι η Eurobank θα συνεχίσει να αποδίδει υψηλότερα έσοδα και να έχει ανάπτυξη κερδοφορίας έναντι των Ευρωπαίων και των Ελλήνων ανταγωνιστών.

”Με τη μετοχή να διαπραγματεύεται με εκτιμώμενο PER στο 9%-12% για το 2007 (discount έναντι των Alpha και Εθνική) και μόνο με 11% premium έναντι των τραπεζών λιανικής της ευρωζώνης, θεωρούμε ενδιαφέρουσα ευκαιρία την επένδυση σε αυτή την υψηλής ποιότητας και αναπτυξιακή σε ό,τι αφορά τα έσοδα ιστορία, σε λογική τιμή”, αναφέρει η Merrill Lynch.

Οι ικανότητες και η εμπειρία της διοικητικής ομάδας της Eurobank, που τόσο καλά εξυπηρέτησαν τις δραστηριότητες στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν στην επέκταση της τράπεζας στο εξωτερικό, τονίζει ο οίκος, ενώ επισημαίνει πως οι αναδιαρθρώσεις των ρουμανικών και βουλγαρικών θυγατρικών που έλαβαν χώρα το 2004 θα αρχίσουν φέτος να αποδίδουν αποτελέσματα.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v