Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Μεταξύ των ”αγαπημένων” μετοχών της CSFB

Στις ”αγαπημένες” μετοχές της CSFB από τον ευρωπαϊκό κλάδο των εταιριών κοινής ωφέλειας συμπεριλαμβάνεται η ΔΕΗ, για την οποία ο ξένος οίκος θέτει την τιμή-στόχο στα 25 ευρώ και τη σύσταση ”οutperform”.

ΔΕΗ: Μεταξύ των ”αγαπημένων” μετοχών της CSFB
Στις ”αγαπημένες” μετοχές της CSFB από τον ευρωπαϊκό κλάδο των εταιριών κοινής ωφέλειας συμπεριλαμβάνεται η ΔΕΗ, για την οποία ο ξένος οίκος στο πρωινό του report με ημερομηνία 10 Ιανουαρίου θέτει την τιμή-στόχο στα 25 ευρώ και τη σύσταση ”οutperform”.

Η CSFΒ αναφέρει ότι στο 2005 υπήρχαν μόνο δυο σημαντικές περίοδοι αδύναμων αποδόσεων για τις ευρωπαϊκές εταιρίες κοινής ωφέλειας (και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο και τον Οκτώβριο).

Ο ξένος οίκος συμπληρώνει πως οι εν λόγω περίοδοι συνέπεσαν με τη χρονική στιγμή που η αγορά είχε αρχίσει να αισθάνεται άβολα σχετικά με το outlook των αμερικανικών, αλλά και των ευρωπαϊκών επιτοκίων.

Επισημαίνει επίσης πως διατηρεί τη σύσταση ”underweight” για το σύνολο του κλάδου λόγω της υψηλής συσχέτισης του με το κόστος του χρήματος, τις προβλέψεις της για πτωτικές τιμές στον τομέα της ενέργειας στο 2006, του γεγονότος ότι ο κλάδος φαίνεται ”ακριβός” σε συγκριτική βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v