Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Πιθανές οι επιλεκτικές ρευστοποιήσεις

Το ενδεχόμενο να καταγραφούν ρευστοποιήσεις σε ορισμένους τίτλους επισημαίνουν οι αναλυτές, οι οποίοι χαρακτηρίζουν την εν λόγω αντίδραση ”υγιή”. Θετικά θα επηρεάσει την αγορά η ανακοίνωση για την εξαγορά της Hyatt από την BC Partners.

ΑΧΕ: Πιθανές οι επιλεκτικές ρευστοποιήσεις
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών φαίνεται, σύμφωνα με τη Marfin Analysis, το πιο πιθανό σενάριο.

Στην εξαγορά του 51,75% της Hyatt από την BC Partners αναφέρεται η Proton Securities, σημειώνοντας πως αναμένεται να επηρεάσει θετικά την αγορά, ενώ γενικότερα η χρηματιστηριακή προσθέτει ότι δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν κινήσεις αποκόμισης κερδών σε επιλεγμένους τίτλους ύστερα από το χθεσινό ράλι.

Ο Γενικός Δείκτης δεν κατάφερε να διατηρήσει όλα τα αρχικά του κέρδη στη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς καταγράφηκαν κινήσεις αποκόμισης κερδών, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Η Εγνατία Finance εξηγεί πως η συγκεκριμένη κίνηση ήταν ανάλογη των προβλέψεων, ενώ σημειώνει επίσης πως οι ρευστοποιήσεις ενδέχεται να συνεχιστούν και σήμερα, προσθέτοντας ότι θα αποτελέσουν μια ”υγιή” αντίδραση, η οποία κατά την άποψη της χρηματιστηριακής είναι απαραίτητη ώστε να συνεχίσει η Σοφοκλέους να συσσωρεύει τα πρόσφατα ”ισχυρά” κέρδη της.

Στην ”υγιή” διάθεση που υπάρχει για μετοχές της υψηλής αναφέρεται η Σίγμα Securities, η οποία συμπληρώνει πως η εν λόγω διάθεση θα συνεχίσει να οδηγεί την αγορά μεσοπρόθεσμα, εκτός κι αν υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις στο εξωτερικό.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός ∆είκτης έκλεισε 0,83% υψηλότερα, φθάνοντας σε νέο υψηλό πενταετίας, µε τον τζίρο να ανέρχεται στα 453 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει ότι η αγορά είχε εντυπωσιακό άνοιγµα, ωστόσο εµφανίστηκαν ρευστοποιήσεις αργότερα, ιδιαίτερα στις µετοχές της µεσαίας και µικρής κεφαλαιοποίησης, που έκλεισαν µε αρνητικό πρόσηµο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v