Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατήρηση της ανοδικής τάσης ”βλέπει” η Σίγμα

Θετική, όσον αφορά τις προοπτικές της Σοφοκλέους, παραμένει, σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, η Πειραιώς – Σίγμα Δεβλέτογλου όπως αναφέρει στο Weekly Roundup με ημερομηνία 5 Ιανουαρίου 2005. Η χρηματιστηριακή εντοπίζει τέσσερις παράγοντες που μπορούν να υποστηρίξουν τη διατήρηση της ανοδικής τάσης της αγοράς.

Διατήρηση της ανοδικής τάσης ”βλέπει” η Σίγμα
Θετική, όσον αφορά τις προοπτικές της Σοφοκλέους, παραμένει, σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, η Πειραιώς – Σίγμα Δεβλέτογλου όπως αναφέρει στο Weekly Roundup με ημερομηνία 5 Ιανουαρίου 2005.

Η χρηματιστηριακή εντοπίζει τέσσερις παράγοντες που μπορούν να υποστηρίξουν τη διατήρηση της ανοδικής τάσης της αγοράς.

Ειδικότερα, επισημαίνει:

- τις μεγάλες αποκρατικοποιήσεις που αναμένονται κατά το τρέχον έτος,

- την αναμενόμενη επιτάχυνση του προγράμματος διαρθρωτικών αλλαγών που σχεδιάζει η κυβέρνηση, γεγονός που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας σε μακροπρόθεσμο επίπεδο

- τη σταθερή εγχώρια και διεθνή μακροοικονομική κατάσταση με τις μετρημένες αυξήσεις επιτοκίων που αναμένονται από την Fed και την ΕΚΤ το 2006 και

- τις προοπτικές αύξησης της κερδοφορίας για αρκετές ελληνικές εταιρίες μεσαίας και μεγάλης κεφαλαιοποίησης που υποστηρίζουν τα επίπεδα τιμών και διατηρούν τις αποτιμήσεις ελκυστικές.

Ωστόσο σημειώνει ότι οι θετικές προοπτικές μπορούν να ”παραμεριστούν” από αρκετούς εγχώριους ή διεθνείς παράγοντες όπως μία κατακόρυφη αύξηση των τιμών πετρελαίου και πρώτων υλών, καθυστερήσεις ή ακυρώσεις κάποιων διαρθρωτικών αλλαγών ή αποκρατικοποιήσεων και μεγαλύτερες των αναμενόμενων αυξήσεις επιτοκίων.

Για την ερχόμενη εβδομάδα η χρηματιστηριακή αναμένει διατήρηση της ανοδικής τάσης και αυξημένη ”όρεξη” για μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v