Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA:Πράσινο φως για Proton και Intracom Κατασκευές

Το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε μεταξύ άλλων την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 31.135.892 νέων μετοχών της Proton Bank και των 20.606.250 νέων μετοχών της Intracom Κατασκευές που προέκυψαν από την αύξηση κεφαλαίου της εταιρίας λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της Intramet.

XA:Πράσινο φως για Proton και Intracom Κατασκευές
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε μεταξύ άλλων την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 31.135.892 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Proton Bank και των 20.606.250 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Intracom Κατασκευές που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της Intramet.

Αναλυτικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε την εισαγωγή των 31.135.892 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Proton Bank, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση των εισηγμένων εταιριών ”Arrow ΑΕΕΧ”, ”Ευρωδυναμική ΑΕΕΧ” και ”Εξέλιξη ΑΕΕΧ”, τις οποίες θα λάβουν αποκλειστικά οι μέτοχοι των απορροφώμενων εταιριών ”Arrow ΑΕΕΧ”, ”Ευρωδυναμική ΑΕΕΧ” και ”Εξέλιξη ΑΕΕΧ”, με τις εξής σχέσεις ανταλλαγής:

α) κάθε μέτοχος της ”Arrow AEEX” ανταλλάσσει μια μετοχή ονομαστικής αξίας 2,23 ευρώ που κατέχει με 0,56277 νέες ονομαστικές μετοχές της απορροφώσας, ονομαστικής αξίας 4,49 ευρώ,

β) κάθε μέτοχος της ”Ευρωδυναμική ΑΕΕΧ” ανταλλάσσει μια μετοχή ονομαστικής αξίας 2,25 ευρώ που κατέχει με 0,53828 νέες ονομαστικές μετοχές της απορροφώσας, ονομαστικής αξίας 4,49 ευρώ,

γ) κάθε μέτοχος της ”Εξέλιξη ΑΕΕΧ” ανταλλάσσει μια μετοχή ονομαστικής αξίας 1,46 ευρώ που κατέχει με 0,20829 νέες ονομαστικές μετοχές της απορροφώσας, ονομαστικής αξίας 4,49 ευρώ.

Οι μέτοχοι της απορροφώσας εταιρίας Proton Bank θα διατηρήσουν τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν με νέα ονομαστική αξία μετοχής 4,49 ευρώ. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 9η Ιανουαρίου 2006.

Το Δ.Σ. επίσης ενημερώθηκε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ”Proton Bank με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 2,50 ευρώ σε 4,49 ευρώ. Η διαπραγμάτευση των μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία θα ξεκινήσει την 9η Ιανουαρίου 2006.

Επίσης, ενέκρινε την εισαγωγή των 20.606.250 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Intracom Κατασκευές που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας Intramet, τις οποίες θα λάβουν αποκλειστικά οι μέτοχοι της Intramet με σχέση ανταλλαγής 1 μετοχή ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ που κατέχουν με 1 νέα ονομαστική μετοχή της απορροφώσας, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ.

Οι μέτοχοι της απορροφώσας εταιρίας Intracom Κατασκευές θα διατηρήσουν τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν και μετά τη συγχώνευση. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 12η Ιανουαρίου 2006.

Το Δ.Σ. επίσης ενημερώθηκε για την αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας ”Ιντρακόμ Κατασκευές Τεχνικών Έργων ΑΕ” σε ”Ιντρακόμ Κατασκευές Ανώνυμη Εταιρία Τεχνικών Έργων και Μεταλλικών Κατασκευών” με διακριτικό τίτλο ”Intrakat”, η οποία ισχύει από την 12η Ιανουαρίου 2006.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εισηγμένης ”Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ” από την εταιρία - Μέλος του ΧΑ ”Artion Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ” και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των παραπάνω μετοχών την Τετάρτη 11/1/2006.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ”Info-Quest ΑΕΒΕ” λόγω ακύρωσης 1.386.950 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 12η Ιανουαρίου 2006.

Τέλος, το Δ.Σ. του Χ.Α. ενημερώθηκε για τη λύση σύμβασης (παύση) της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας ”Profile ΑΕΒΕ Πληροφορικής” από την εταιρία - Μέλος του Χ.Α. ”EFG Eurobank ΑΕΠΕΥ”, καθώς και της εισηγμένης εταιρίας ”Δέλτα Μηχανολογικός Εξοπλισμός & Ολοκληρωμένα Έργα ΑΒΕΤΕ” από την εταιρία - Μέλος του ΧΑ ”Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος ΑΕ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v