Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΤΕΧ: Σημαντικά οφέλη από νέο έργο, λένε οι ΑΧΕ

Θετικά υποδέχονται οι αναλυτές το deal που ανακοίνωσε χθες η ΕΛΤΕΧ στο Ομάν. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ετήσια κέρδη της τάξης των 120-150 εκατ. ευρώ και για κέρδη πέριξ των 65 εκατ. ευρώ. Πώς σχολιάζουν HSBC, ALpha Finance, Σίγμα, Eurocorp και Eurobank Securities.

ΕΛΤΕΧ: Σημαντικά οφέλη από νέο έργο, λένε οι ΑΧΕ
Θετικά υποδέχονται οι αναλυτές το deal που ανακοίνωσε χθες η ΕΛΤΕΧ στο Ομάν.

Η HSBC εκτιμά πως συνολικά η εξέλιξη αυτή είναι πολύ θετική για την Ελληνική Τεχνοδομική. Δεδομένης της ”γκρίζας” βραχυπρόθεσμης εικόνας του εγχώριου κατασκευαστικού κλάδου, η διεθνής επέκταση είναι κορυφαία προτεραιότητα για τις ελληνικές εταιρίες, ειδικά ύστερα από ένα φτωχό 2005, στο οποίο ο οίκος αναμένει αξιοσημείωτες υποχωρήσεις πωλήσεων και κερδών, ως αποτέλεσμα της μεταολυμπιακής περιόδου και του παγώματος των δημόσιων δαπανών για το μεγαλύτερο μέρος του 2004.

Η ίδια χρηματιστηριακή εκτιμά πως το νέο project, του οποίου το περιθώριο των κερδών προ φόρων είναι στο 15%, προσθέτει 65 εκατ. ευρώ ή 0,40 ευρώ στη μετοχή της ΕΛΤΕΧ, κάτι που αντιστοιχεί σε άνοδο 7% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Από την πλευρά της, η Alpha Finance εκτιμά ότι για την περίοδο 2006- 2012 τα έσοδα ανά έτος, σε επίπεδο μέσου όρου, για την ΕΛΤΕΧ θα είναι στα 120–150 εκατ. ευρώ.

Η Σίγμα Χρηματιστηριακή επικοινώνησε με την εταιρία και αναφέρει ότι τα περιθώρια (margins) του έργου είναι υψηλότερα από τα αντίστοιχα ελληνικά, με τα προ φόρων και τόκων κέρδη να διαμορφώνονται μεγαλύτερα του 10%.

Ωστόσο, όπως αναφέρει στο πρωινό της report, η προγενέστερη εμπειρία δείχνει ότι τα περιθώρια κέρδους σε αυτά τα κράτη είναι εξαιρετικά μικρά και ως εκ τούτου παραμένει επιφυλακτική για το ζήτημα της κερδοφορίας. Η Σίγμα διατηρεί τη σύσταση ”neutral” για τη μετοχή της εταιρίας.

Η Eurocorp θα ήθελε περισσότερες πληροφορίες για τα περιθώρια (margin) του έργου, όμως σε κάθε περίπτωση τονίζει το upside risk στις προβλέψεις της. Θετική στάση υιοθετεί και η Eurobank Securities, η οποία στο πρωινό της report χαρακτηρίζει θετική την εξέλιξη για την ΕΛΤΕΧ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v