Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική ΑΧΕ: Καλοδεχούμενη μια διόρθωση στο Χ.Α.

Τη μικρή διόρθωση για την αποθέρμανση της αγοράς θα καλοδεχόταν η Εμπορική Χρηματιστηριακή, όπως αναφέρει σε τεχνική ανάλυσή της με σημερινή ημερομηνία. Βραχυπρόθεσμα η τάση παραμένει ανοδική, λέει η Εμπορική, με την αγορά να έχει χαρακτηριστικά bull market. Τις 3.800 μονάδες εντοπίζει ως επόμενη αντίσταση η Fortius.

Εμπορική ΑΧΕ: Καλοδεχούμενη μια διόρθωση στο Χ.Α.
Θετικά αντιμετωπίζει η Εμπορική Χρηματιστηριακή την πιθανότητα διόρθωσης, καθώς κάτι τέτοιο θα ”αποθέρμαινε” την αγορά και θα προσέφερε την ευκαιρία αύξησης θέσεων από καλύτερα σημεία εισόδου”.

Βραχυπρόθεσμα, τονίζεται πως η τάση παραμένει ανοδική και ο Γ.Δ. σημειώνει συνεχόμενα νέα υψηλά τετραετίας και κινείται προς την τιμή-στόχο των 3.750 μονάδων. Όπως αναφέραμε και στη προηγούμενη ανάλυσή μας, η αγορά έχει χαρακτηριστικά bull market, δηλαδή συνεχίζει την ανοδική πορεία της με πολύ μικρές διορθωτικές κινήσεις, γεγονός που οπωσδήποτε αυξάνει τον επενδυτικό κίνδυνο βραχυχρόνια, παράλληλα όμως προσφέρει τη δυνατότητα για σημαντικές αποδόσεις σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η επόμενη αξιόλογη ζώνη αντίστασης εντοπίζεται μεταξύ 3.736 και 3.795 μονάδων και πιθανόν σε αυτή την περιοχή να σημειωθεί τοπική κορυφή. Λίγο χαμηλότερα, στις 3.710 μονάδες, διέρχεται το άνω όριο του βραχυχρόνιου ανοδικού καναλιού, που αντιμετωπίζεται επίσης σαν αντίσταση.

Οι κοντινότερες στηρίξεις εντοπίζονται στις 3.658, 3.637 και 3.589 μονάδες, λέει η Εμπορική.

Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα διατηρούμε την άποψη η αγορά έχει τη δυνατότητα να προσεγγίσει τις 4.120 μονάδες, με τη βασική προϋπόθεση ότι δεν θα αντιστραφεί το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές και παράλληλα οι όγκοι συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα διατηρηθούν σε ικανοποιητικά επίπεδα”, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Ενδεχόμενες διορθωτικές κινήσεις που θα συνοδεύονται από χαμηλούς όγκους συναλλαγών θα αντιμετωπίζονται σαν ευκαιρίες εισόδου στην αγορά. Όπως φαίνεται και στο εβδομαδιαίο γράφημα τιμών, αν ο Γ.Δ. υπερβεί και τις 3.800, οι επόμενες ισχυρές αντιστάσεις εντοπίζονται υψηλότερα των 4.250 μονάδων.

Η εμπορική διατηρεί την άποψη που εξέφρασε και στις πρόσφατες αναλύσεις της για προσωρινή μετατόπιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος από δεικτοβαρείς μετοχές του ftse/athex 20 σε μετοχές της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Οι μεσοπρόθεσμοι τεχνικοί δείκτες διατηρούνται σε ζώνες υπερτίμησης (συνηθισμένο φαινόμενο σε περιόδους bull market), αλλά δεν έχουν αγγίξει ακόμη ”απαγορευτικές” περιοχές τιμών. Για όσο χρονικό διάστημα δεν συνδυάζονται με διασπάσεις αξιόλογων στηρίξεων, δεν προξενούν βάσιμες ανησυχίες για αντιστροφή της μεσοπρόθεσμης τάσης στο άμεσο μέλλον, αποτρέπουν όμως ”επιθετικές” αγορές στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Εξάλλου, η ενεργοποίηση μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης όπως η Alpha Bank, η Εθνική και η Εμπορική οδήγησε τον Γ.Δ. σε νέα υψηλά αναφέρει σε τεχνική ανάλυσή της με σημερινή ημερομηνία η Fortius Finance.

Το επόμενο σημείο αντίστασης για τον Γ.Δ., αναφέρει η Fortius, είναι οι 3.800 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v