Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πανηγυρική συνεδρίαση για την υποδοχή του 2006

Στην ιστορική αίθουσα του Χρηματιστηρίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η πανηγυρική έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του 2006 και η κοπή της πίττας του Χρηματιστηρίου.

Πανηγυρική συνεδρίαση για την υποδοχή του 2006
Στην ιστορική αίθουσα του Χρηματιστηρίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η πανηγυρική έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του 2006 και η κοπή της πίττας του Χρηματιστηρίου.

Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σπύρος Καπράλος, καλωσόρισε τα μέλη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τους εκπροσώπους των εισηγμένων εταιριών και των φορέων της Κεφαλαιαγοράς, στην έναρξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου.

”Το 2005 ήταν μια εξαιρετική χρηματιστηριακή χρονιά, κυρίως γιατί τέθηκαν οι βάσεις για την επανάκτηση της διαφάνειας και της σχέσης εμπιστοσύνης για το ευρύ επενδυτικό κοινό” είπε χαρακτηριστικά.

”Για τη χρονιά που ξεκινάει σήμερα έχουμε σαν στόχο να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για να ξαναφέρουμε στη Σοφοκλέους τον συνειδητοποιημένο επενδυτή” προσέθεσε.

Για τα μέλη ο κ. Καπράλος έθεσε ως στόχο, να δοθεί λύση σε θέματα που βασανίζουν πολύ καιρό όπως το επικουρικό, ώστε να αξιοποιηθούν αυτοί οι αδρανείς πόροι για την ανάπτυξη των εργασιών τους, ενώ για τις εισηγμένες εταιρίες τόνισε ότι επιθυμεί να συνεχιστεί η προσπάθεια εξωστρέφειας, με στόχο να επενδυθούν στο Χρηματιστήριο περισσότερα νέα κεφάλαια από Έλληνες και ξένους επενδυτές.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε., Ιάκωβος Γεωργάνας, επεσήμανε ότι ”οι βασικοί στόχοι της πρώτης τριετίας έχουν επιτευχθεί και πρέπει η πορεία αυτή να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί στην επόμενη περίοδο”

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι πρώην Πρόεδροι του Χρηματιστηρίου Αθηνών κύριοι Χ. Θεοδωρίδης, Μ. Ξανθάκης και Π. Αλεξάκης, καθώς και οι Πρόεδροι, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Α. Πιλάβιος, του ΣΜΕΧΑ κ. Α. Μωραϊτάκης, της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Εισηγμένων Εταιριών στο Χρηματιστήριο Αθηνών κ. Π. Δράκος, της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών κ. Ν. Μπέρτσος, του ΣΕΔΥΚΑ κ. Σ. Μπονάτος, της Ελληνικής Εταιρείας Πιστοποιημένων Αναλυτών κ. Κ. Βέργος και του Συνδέσμου Επενδυτών Διαδικτύου κ. Χ. Εγγλέζος καθώς και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εταιριών Επενδυτικών Υπηρεσιών κ. Κ. Μοριανός.

-----

Στη φωτογραφία οι πρώην Πρόεδροι του Χρηματιστηρίου Αθηνών μαζί με τον νύν Πρόεδρο, Σπύρο Καπράλο.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Χ. Θεοδωρίδης, Σ. Καπράλος, Ι. Γεωργάνας, Μ. Ξανθάκης, Π. Αλεξάκης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v