Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία Finance: Προβλέπει θετικό το 2006 για Χ.Α.

Ο Γενικός Δείκτης θα ακολουθήσει την πορεία των ευρωαγορών και είναι πιθανό να υπεραποδώσει έναντι αυτών το 2006, προβλέπει η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο report της με ημερομηνία 02 Ιανουαρίου. Η Εγνατία συνεχίζει να ”ευνοεί” τον τραπεζικό κλάδο, προβλέποντας απόδοση 8,3% για τη μετοχή της Εθνικής και 15% για την Alpha και τη Eurobank.

Εγνατία Finance: Προβλέπει θετικό το 2006 για Χ.Α.
Ο Γενικός Δείκτης θα ακολουθήσει την πορεία των ευρωαγορών και είναι πιθανό να υπεραποδώσει έναντι αυτών το 2006, προβλέπει η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο report της με ημερομηνία 02 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, οι αναλυτές της χρηματιστηριακής εκτιμούν ότι οι αναμενόμενες αποδόσεις θα κινηθούν χαμηλότερα από τα επίπεδα του περασμένου έτους.

H Εγνατία ξεχωρίζει 5 λόγους για τους οποίους η Σοφοκλέους μπορεί να υπεραποδώσει έναντι των ευρωαγορών. Ειδικότερα, αναφέρει πως η εγχώρια οικονομία θα αναπτυχθεί με υψηλότερο ρυθμό από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές οικονομίες, ενώ η αύξηση στα EPS 2006 του Γενικού Δείκτη εκτιμάται στο 22,4%, έναντι 8,8% για το DJ Stoxx 600.

Παράλληλα, τονίζει το discount του Γενικού Δείκτη σε όρους πολλαπλασιαστή έναντι αντίστοιχων δεικτών, αλλά και την εκτιμώμενη υψηλή μερισματική απόδοση, που για τις εισηγμένες στον Γ.Δ. προβλέπεται στο 3,5% το τρέχον έτος.

Εξάλλου, ως μια ακόμα αιτία αναφέρει τις αναμενόμενες νέες εισαγωγές στη Σοφοκλέους εταιριών όπως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το Αεροδρόμιο των Σπάτων, αλλά και την ενδεχόμενη διάθεση νέων πακέτων μετοχών της Εμπορικής και της Αγροτικής Τράπεζας.

Η Εγνατία συνεχίζει να ”ευνοεί” τον τραπεζικό κλάδο, καθώς η δυναμική του παραμένει ισχυρή και οι αποδόσεις των εταιριών του ισχυρές.

Η απόδοση της Εθνικής Τράπεζας για το 2006 εκτιμάται στο 8,3%, της Alpha Bank στο 15%, της Eurobank στο 15%, της Τράπεζας Πειραιώς στο 12,2%, της Αγροτικής στο 9,1% και της Τράπεζας Κύπρου στο 10,9%.

Παράλληλα αναμένει ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της Coca Cola 3Ε θα υπερβούν τους αντίστοιχους ρυθμούς άλλων εμφιαλωτών της Coca Cola, ενώ εκτιμά ανάκαμψη της Folli Follie ύστερα ”από ένα αδύναμο 2005”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v