Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική ΑΧΕ: Νέα άνοδος του Γ.Δ. το 2006

Υψηλότερα επίπεδα στο 2006, αλλά και τερματισμό του μακροχρόνιου ανοδικού κύκλου που ξεκίνησε το 2003 ”βλέπει” η Εμπορική ΑΧΕ σε τεχνικό της report για τον Γ.Δ. Προσδιορίζει το ανώτατο σημείο της εκτόνωσης στις 3.750 – 3.800 μονάδες (συντηρητικό σενάριο) ή στις 4.120 - 4.250 μονάδες (αισιόδοξο σενάριο).

Εμπορική ΑΧΕ: Νέα άνοδος του Γ.Δ. το 2006
Κίνηση του Γ.Δ. προς υψηλότερα επίπεδα στο 2006, αλλά παράλληλα και τερματισμό της πρώτης φάσης του μακροχρόνιου ανοδικού κύκλου που ξεκίνησε το 2003 εκτιμά η Εμπορική Χρηματιστηριακή σε τεχνική της ανάλυση με ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι θα ακολουθήσει πολύμηνη περίοδος σημαντικών διακυμάνσεων, ενώ με μια συντηρητική προσέγγιση της αγοράς το σημείο κορύφωσης δεν θα είναι υψηλότερα των 3.750 – 3.800 μονάδων.

Το αισιόδοξο σενάριο αναφέρεται σε ένα τελευταίο ανοδικό ”ξέσπασμα” του Γ.Δ. και κορύφωσή του μεταξύ των 4.120 και 4.250 μονάδων.

Βραχυπρόθεσμα η τάση παραμένει ανοδική. Ο Γ.Δ. σημειώνει τις τελευταίες εβδομάδες συνεχόμενα νέα υψηλά τετραετίας. Πρέπει να επισημανθεί ότι ο ”βηματισμός” της αγοράς είναι αρκετά γρήγορος, έχοντας χαρακτηριστικά bull market, γεγονός που οπωσδήποτε αυξάνει τον επενδυτικό κίνδυνο βραχυχρόνια γιατί καθιστά την αγορά ”ευάλωτη” σε μια αξιόλογη διορθωτική κίνηση, παράλληλα όμως προσφέρει ικανοποιητικές αποδόσεις σε σύντομα χρονικά διαστήματα και δίνει την ευκαιρία για trading.

Ο ανοδικός στόχος των 3.620 μονάδων που είχε προσδιορίσει πριν από λίγες εβδομάδες η Εμπορική επιτεύχθηκε ήδη και σύμφωνα με τις τεχνικές ενδείξεις αναθεωρεί ανοδικά στις 3.750 μονάδες την τιμή-στόχο για το κοντινό μέλλον.

”Στις τελευταίες συνεδριάσεις ο Γ.Δ. σημειώνει μια πολύ ήπια διορθωτική κίνηση, η οποία δεν μας ανησυχεί προς το παρόν, καθώς δεν υπάρχει κάποια αξιόπιστη ένδειξη που να συνηγορεί σε τερματισμό της ισχύουσας ανοδικής τάσης. Απλώς υπάρχει προσωρινή μετατόπιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος από δεικτοβαρείς μετοχές του FTSE/ATHEX 20 (όπου σημειώνεται profit taking) σε επιλεγμένες μετοχές της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης”, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Οι µακροπρόθεσµοι τεχνικοί δείκτες κινούνται κοντά στις ζώνες υπερτίµησης αλλά πάντως όχι σε ”απαγορευτικές” περιοχές τιµών. Βέβαια οι αποκλίσεις που εµφανίζουν σε σχέση µε την κίνηση του Γ.Δ. αποτελούν αρνητικές ενδείξεις (σε βάθος χρόνου αρκετών µηνών), αλλά για όσο χρονικό διάστηµα δεν συνδυάζονται µε διασπάσεις αξιόλογων στηρίξεων, δεν προξενούν βάσιµες ανησυχίες για αντιστροφή της τάσης στο άµεσο µέλλον.

Εξάλλου είναι συνηθισµένο φαινόµενο σε περιόδους bull market οι τεχνικοί δείκτες να βρίσκονται για αρκετό διάστηµα σε ”ανακολουθία” µε την κίνηση του Γ.Δ. και ιδιαίτερα στην τελευταία φάση του ανοδικού κύκλου της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v