Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: ”Εξι λόγοι για να αγοράσετε Ελλάδα το 2006”

Εξι λόγους για ”να αγοράσετε Ελλάδα” εντοπίζει και παρουσιάζει η Π&Κ στο report της Επενδυτικά Θέματα, με τίτλο ”Τι να κάνετε στην Ελλάδα” και ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου. Ξεχωρίζει τις Εθνική, ΟΤΕ, Coca Cola 3E, Intralot, ΕΛΤΕΧ και θέτει την τιμή-στόχο για τον FTSE 20 στις 2.274 μονάδες.

Π&Κ: ”Εξι λόγοι για να αγοράσετε Ελλάδα το 2006”
Στη γεωγραφική επέκταση, στην αναδιάρθρωση που πραγματοποιούν ορισμένες εταιρίες, στην ανάκαμψη που παρουσιάζει ο κατασκευαστικός κλάδος, αλλά και στη διάθεση που υπάρχει για αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών αναφέρεται μεταξύ άλλων η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην έκθεσή της Επενδυτικά Θέματα, με τίτλο ”Τι να κάνετε στην Ελλάδα” και ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου 2005.

Η Π&Κ απαντά στο υποθετικό ερώτημα ”Γιατί να αγοράσετε Ελλάδα;” με τις εξής επισημάνσεις:

* Τα θέματα της περιφερειακής ανάπτυξης γίνονται σημαντικότερα το 2006 (ΟΤΕ, CosmΟΤΕ, Coca Cola 3E, Intralot).

* Αναδιαρθώσεις που σχετίζονται με το κόστος (Εθνική, Πειραιώς, Τράπεζα Κύπρου, ΟΤΕ, 3E και Δέλτα Συμμετοχών).

* Αναστροφή της τάσης στον κατασκευαστικό κλάδο (ΕΛΤΕΧ, J&P Αβαξ).

* Υψηλή όρεξη για πλούσιες σε ρευστό και αναπτυσσόμενες μετοχές τζόγου (ΟΠΑΠ, Intralot).

* Πιστωτική επέκταση για τις τράπεζες.

* Βελτίωση της ”ορατότητας” λόγω αύξησης της θεσμικής συμμετοχής.

Στα top picks της η Π&Κ περιλαμβάνει την Εθνική από τον τραπεζικό κλάδο, τον ΟΤΕ από τις τηλεπικοινωνίες, την Intralot από τον τζόγο, την Ελληνική Τεχνοδομική και την Coca Cola 3E.

Για τον FT 20 ο στόχος κατά τη χρηματιστηριακή τίθεται στις 2.274 μονάδες - κάτι που υποδηλώνει την ύπαρξη περιθωρίου ανόδου 14% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Σύμφωνα με την Π&Κ, οι βασικές αβεβαιότητες περιλαμβάνουν το ρυθμιστικό περιβάλλον για τον τζόγο, την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τις καθυστερήσεις στα αυτοχρηματοδοτούμενα και τα δημόσια προγράμματα, το πιστωτικό ρίσκο σε ό,τι αφορά τις τράπεζες και την πορεία της εταιρικής διακυβέρνησης.

Συνολικά, οι αποτιμήσεις της Σοφοκλέους χαρακτηρίζονται περισσότερο απαιτητικές (στο 15,5) έναντι της υπόλοιπης Ευρώπης (13). Παράλληλα, οι ρυθμοί ανάπτυξης των κερδών ανά μετοχή για το 2006 είναι και αυτοί υψηλότεροι, στο 18,4% έναντι 9,1% στην Ευρώπη, ενώ η μερισματική απόδοση είναι στο 2,6% (έναντι 2,9% της Ευρώπης).

Ακόμη η χρηματιστηριακή ”βλέπει” περιθώριο ανόδου και υψηλότερες αποδόσεις για τις τηλεπικοινωνίες παρά για τις τράπεζες.

Στην Overweight list της χρηματιστηριακής περιλαμβάνονται οι μετοχές: Alpha Bank (τιμή – στόχος 32 ευρώ), Εθνική Τράπεζα (41 ευρώ), Eurobank (32 ευρώ), Τράπεζα Πειραιώς (20 ευρώ), Τράπεζα Κύπρου (4,7 ευρώ), Cosmote (19,6 ευρώ), OTE (20,2 ευρώ), 3E (28 ευρώ), Δέλτα Συμμετοχών (12 ευρώ), S&B (9,6 ευρώ), Mαίλλης (3,6 ευρώ), Ιntralot (16 ευρώ), ΟΠΑΠ (28,6 ευρώ).

Περιλαμβάνονται επίσης οι: Αβαξ (τιμή - στόχος 5 ευρώ), Ελληνική Τεχνοδομική (5,3 ευρώ), Τιτάν (35 ευρώ), Γερμανός (15,2 ευρώ), Jumbo (11,5 ευρώ) και Autohellas (4,6 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v