Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Θετικές οι ΑΧΕ για ρευστοποίηση σε ING

Αύξηση των κερδών ανά μετοχή, αλλά και κεφαλαιουχικά κέρδη εκτιμούν οι αναλυτές πως θα προκύψουν για την Τράπεζα Πειραιώς από την απόφαση που έλαβε για ρευστοποίηση των αμοιβαίων μετοχικών συμμετοχών της ING Group. Πιθανή διανομή των εκτάκτων κερδών στο μέρισμα του 2006 ”βλέπει” η Εθνική ΑΧΕ.

Πειραιώς: Θετικές οι ΑΧΕ για ρευστοποίηση σε ING
Αύξηση των κερδών ανά μετοχή, αλλά και κεφαλαιουχικά κέρδη εκτιμούν οι αναλυτές πως θα προκύψουν για την Τράπεζα Πειραιώς από την απόφαση που έλαβε για ρευστοποίηση των αμοιβαίων μετοχικών συμμετοχών της ING Group. Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε χαρακτηρίζουν την κίνηση θετική για τον όμιλο της Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται πως η Τράπεζα Πειραιώς και η ING Group ανακοίνωσαν χθες τη ρευστοποίηση των αμοιβαίων μετοχικών συμμετοχών τους, κίνηση η οποία θα έχει ως επακόλουθο, εκτός από την αποδέσμευση κεφαλαίων, και την καταγραφή κεφαλαιακών κερδών για την Τράπεζα Πειραιώς μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2006.

Με βάση τις σημερινές χρηματιστηριακές τιμές μετοχής, εκτιμάται ότι τα κέρδη αυτά θα υπερβούν τα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, η Eurobank Securities αναφέρει πως η εν λόγω κίνηση (με την προϋπόθεση ότι τα κεφαλαιουχικά κέρδη θα καταγραφούν στον λογαριασμό ”Κέρδη/Ζημιές”) θα ενισχύσουν τα κέρδη ανά μετοχή της Τράπεζας στο 2006 κατά 21% και συγκεκριμένα στα 1,48 ευρώ, έναντι των τωρινών της προβλέψεων για κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,22 ευρώ.

Παράλληλα, η Eurobank Securities εκτιμά πως η κίνηση είναι ”θετική” για την Τράπεζα Πειραιώς.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Εθνικής ΑΧΕ η οποία εστιάζει στο γεγονός ότι η Τράπεζα θα καταγράψει σημαντικά κεφαλαιουχικά κέρδη (υψηλότερα από 20% των καθαρών κερδών του 2006), με την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Εξάλλου, η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά πως ο όμιλος ενδέχεται να διανείμει τα έκτακτα κέρδη του ως μέρος του μερίσματος της χρήσης του 2006.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στο πρωινό της report με ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου, αναφέρει πως αφενός παραμένει θετική για την Τράπεζα Πειραιώς και αφετέρου εκτιμά ότι η ρευστοποίηση των αμοιβαίων συμμετοχών με την ING Group δεν θα έχει επιπτώσεις στο μακροπρόθεσμο outlook και τη στρατηγική της Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v