Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικοί οι αναλυτές για το deal της Δέλτα

Θετικοί εμφανίζονται οι αναλυτές όσον αφορά στην απορρόφηση των εταιριών Chipita, Δέλτα Πρότυπος Βιομηχανία Γάλακτος, Μπάρμπα Στάθης και Goody’s από τον όμιλο της Δέλτα Συμμετοχών. Εκτιμούν πως αφενός θα προκύψουν συνέργειες και αφετέρου ο όμιλος της Δέλτα θα ενισχύσει τη γεωγραφική του παρουσία.

Θετικοί οι αναλυτές για το deal της Δέλτα
Θετικοί εμφανίζονται οι αναλυτές από την απορρόφηση των εταιριών Chipita, Δέλτα Πρότυπος Βιομηχανία Γάλακτος, Μπάρμπα Στάθης και Goody’s από τον όμιλο της Δέλτα Συμμετοχών, καθώς εκτιμούν πως αφενός θα προκύψουν συνέργειες και αφετέρου ο όμιλος θα ενισχύσει τη γεωγραφική του παρουσία.

Συγκεκριμένα, η Eurobank Securities εμφανίζεται ”θετική” για το deal, καθώς εκτιμά πως θα οδηγήσει σε συνέργειες τόσο σε επίπεδο παραγωγής όσο και σε επίπεδο διανομής. Παράλληλα, σημειώνει ότι θα προσδώσει στη νέα εταιρία αυξημένη αγοραστική δύναμη όσον αφορά στους προμηθευτές, αλλά και στους πωλητές.

Επίσης, η Eurobank Securities επισημαίνει πως το deal θα δώσει στον όμιλο της Δέλτα ενισχυμένη επέκταση σε διεθνές επίπεδο, αλλά και ισχυρή θέση μεταξύ 28 χωρών.

Στη γεωγραφική παρουσία της Δέλτα αναφέρεται και η Alpha Finance, η οποία ταυτόχρονα επισημαίνει τις συνέργειες που θα προκύψουν, και δη σε επίπεδο διανομής.

H Εγνατία Finance, από την πλευρά της, αναφέρει ότι με βάση τις εκτιμήσεις της και όπως προκύπτει από τη σχέση ανταλλαγής, αλλά και από τις χθεσινές τιμές κλεισίματος, η μετοχή της Chipita διαπραγματεύεται με 7,5% discount, της Μπάρμπα Στάθης με 4,8% discount και της Goody’s με 5,9% discount.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance επισημαίνει τις συνέργειες που θα προκύψουν, τη βελτίωση της κεφαλαιουχικής δομής, τις ταμειακές ροές, αλλά και την απαλοιφή του discount στη διαπραγμάτευση των μετοχών της Δέλτα ύστερα από την αύξηση του free float και της ρευστότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v