Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Νέα υψηλά εν όψει

Σε υποβάθμιση των συστάσεων για τις μετοχές των Motor Oil και Τιτάν και σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Μαΐλλης προχώρησε η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report με τίτλο ”Η ψυχολογία παραμένει θετική, νέα υψηλά εν όψει”.

Εγνατία: Νέα υψηλά εν όψει
Σε αλλαγή των συστάσεων για τις μετοχές των Motor Oil, Τιτάν και Μαΐλλης προχώρησε η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report με τίτλο ”Η ψυχολογία παραμένει θετική, νέα υψηλά εν όψει”.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή υποβάθμισε τις συστάσεις για τις μετοχές των Motor Oil (από ”buy” σε ”accumulate”, διατηρώντας την τιμή-στόχο των 21 ευρώ) και Τιτάν (από ”accumulate” σε ”hold”, επαναδιατυπώνοντας την τιμή-στόχο των 33,50 ευρώ).

Την ίδια στιγμή αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της Μαΐλλης από ”hold” σε ”accumulate”, διατηρώντας τα 3,5 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους, η Εγνατία Finance επισημαίνει πως η ψυχολογία παραμένει θετική με τον Γενικό Δείκτη να έχει καταγράψει (την εβδομάδα που πέρασε) νέα υψηλά έτους, ξεπερνώντας το επίπεδο των 3.600 μονάδων.

Επίσης, σημειώνει πως ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με κέρδη 3,3%, υπεραποδίδοντας των ευρωπαϊκών αγορών. Εξάλλου, επισημαίνει ότι οι πρόσφατες επιχειρηματικές εξελίξεις, όπως η δημόσια εγγραφή για την Αφοί Λανίτη από την Coca-Cola 3Ε, το deal μεταξύ Δέλτα Παγωτού και Nestle, οι εξελίξεις γύρω από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών (η συμφωνία της Intracom με τη Vodafone για το 10% της Telsim), αλλά και από τον τραπεζικό κλάδο (η στάση της Credit Agricole όσον αφορά στην Εμπορική) διατηρούν ενεργό το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Η Εγνατία Finance προβλέπει περιθώριο ανόδου της τάξης του 4,1% για τον Γενικό Δείκτη και 5,1% για τον FTSE-20, με βάση τα τρέχοντα επίπεδα, επισημαίνοντας ότι τα εν λόγω περιθώρια δημιουργούν αισιοδοξία ότι η αγορά θα διατηρήσει τη θετική πορεία της τις ερχόμενες εβδομάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v