Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καπράλος: Με συνεργασίες η ανάπτυξη του Χ.Α.

Τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του ελληνικού χρηματιστηρίου μέσω περιφερειακών συνεργασιών υπογράμμισε ο κ. Σπύρος Καπράλος, μιλώντας πριν από λίγο στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg. Ο ίδιος υποσχέθηκε πως η υπερβάλλουσα ρευστότητα της ΕΧΑΕ θα χρησιμοποιηθεί ”προς όφελος των μετόχων”, με τρόπο που θα αποφασιστεί το 2006.

Καπράλος: Με συνεργασίες η ανάπτυξη του Χ.Α.
Τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του ελληνικού χρηματιστηρίου μέσω περιφερειακών συνεργασιών υπογράμμισε ο κ. Σπύρος Καπράλος, μιλώντας πριν από λίγο στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg.

Ο κ. Καπράλος αναφέρθηκε στην εν εξελίξει διερεύνηση πιθανών συνεργασιών με χώρες που πρόκειται να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συμφωνία με το κυπριακό χρηματιστήριο που τίθεται σε ισχύ από το 2006.

Όσον αφορά στην πιθανότητα συνεργασίας με άλλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο κ. Καπράλος είπε πως το Χ.Α. ερευνά όλες τις πιθανότητες συνεργασίας, κυρίως σε επίπεδο τεχνολογίας. ”Η συσσώρευση μεταξύ των χρηματιστηρίων δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό”, τόνισε.

Ερωτηθείς για το τι σκοπεύει η ΕΧΑΕ να κάνει την υπερβάλλουσα ρευστότητα που διαθέτει, ο πρόεδρος της εταιρίας απάντησε ότι ”δεν υπάρχει κανένας λόγος να καθόμαστε πάνω στα ρευστά. Εξετάζουμε τον καλύτερο τρόπο να ωφεληθούν οι μέτοχοί μας, αλλά τον τρόπο θα τον αποφασίσουμε μέσα στο 2006”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v