Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank Sec: Μετά τις γιορτές τα νεότερα στο ΧΑ

Διατηρεί το στόχο των 3.500 μονάδων για το Γενικό Δείκτη η Eurobank Securities στο μηνιαίο report της για το Δεκέμβριο του 2005, τονίζοντας πως δεν βλέπει κάποιο σημαντικό ”θέμα” για τη Σοφοκλέους έως το τέλος του 2005. Τα top picks.

Eurobank Sec: Μετά τις γιορτές τα νεότερα στο ΧΑ
Διατηρεί το στόχο των 3.500 μονάδων για το Γενικό Δείκτη η Eurobank Securities στο μηνιαίο report (Δεκέμβριος), τονίζοντας πως δεν βλέπει κάποιο σημαντικό ”θέμα” που είναι σε θέση να επηρεάσει τη Σοφοκλέους έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με την EFG Eurobank, το 2005 θα αποτελέσει το τρίτο συνεχόμενο θετικό έτος για την χρηματιστηριακή αγορά, με το Γενικό Δείκτη να έχει καταγράφει άνοδο 26,9% από την αρχή του έτους έως τις 9 Δεκεμβρίου και την μεσαία κεφαλαιοποίηση να σημειώνει κέρδη (outperforming) για πρώτη χρονιά, μετά την διόρθωση της περιόδου 2000 – 2002.

Η θετική ψυχολογία, συνεπικουρούμενη από το διεθνές κλίμα (κυρίως στις ευρωπαϊκές αγορές), τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα, την υπερβάλλουσα ρευστότητα, αλλά και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ενισχύσει τις επιχειρήσεις (μείωση φορολογίας) αποτέλεσαν μερικούς από τους καταλύτες κατά τη διάρκεια της χρονιάς, διαπιστώνουν οι αναλυτές της εταιρίας στο μηνιαίο report.

Ο μέσος ημερήσιος κύκλος συναλλαγών των μετοχών του FT 20 έχει αυξηθεί κατά 62% σε σχέση με το 2004, ενώ του Mid 40 κατά 76%. Παράλληλα η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στον ημερήσιο τζίρο αντιστοιχεί πλέον στο 45,6% (Νοέμβριος) του συνολικού όγκου συναλλαγών, από 35,7% το Δεκέμβριο του 2004, αναφέρει η Eurobank Sec.

”Θεωρούμε πως η επενδυτική ψυχολογία παραμένει θετική και ως εκ τούτου δεν αναμένουμε καμία σημαντική απειλή που θα μπορούσε να διαταράξει την θετική πορεία του έτους”, αναφέρουν οι αναλυτές και προσθέτουν: ”Οι οποίες προσπάθειες αποκόμισης κερδών κατά πάσα πιθανότητα θα απορροφηθούν”.

Προβλέπεται ότι τα κέρδη ανά μετοχή 2005 των εταιριών του focus list θα αυξηθούν κατά 35,6% το τρέχον έτος και κατά 18,7% το 2006.

Τα top picks της Εurobank Sec. περιλαμβάνουν τον ΟΤΕ, τον ΟΠΑΠ και τον Τιτάνα, ενώ με βάση το κριτήριο της παρουσίας στην Ν.Α. Ευρώπη και τα Βαλκάνια ”περιλάμβάνουν” την Εθνική Τράπεζα, την 3Ε, το Γερμανό και τον Σαράντη.

Η Eurobank Sec. συνιστά ”outperform” για τις μετοχές: Τράπεζα Κύπρου, Τράπεζα Πειραιώς, 3Ε, Cosmote, Frigoglass, Γερμανός, Άβαξ, Jumbo, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Σαράντης, S&B και Τιτάνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v