Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Υποβάθμιση Μινωικών σε ”reduce”

Σε υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή των Μινωικών Γραμμών σε ”reduce” από ”hold” προχώρησε η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report με τίτλο ”Συσσώρευση στα υψηλά έτους”. Επίσης, ξεχωρίζει τις μετοχές των Εθνικής και Αγροτικής, ενώ για την αγορά προβλέπει τάσεις συσσώρευσης.

Εγνατία: Υποβάθμιση Μινωικών σε ”reduce”
Σε υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή των Μινωικών Γραμμών σε ”reduce” από ”hold”, διατηρώντας την τιμή-στόχο των 2,90 ευρώ, προχώρησε η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report με τίτλο ”Συσσώρευση στα υψηλά έτους”.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή οι συνθήκες στη Σοφοκλέους παραμένουν ευνοϊκές και ως εκ τούτου δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί επιλεκτικό ενδιαφέρον σε ορισμένους τίτλους.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών ειδήσεων και καθώς πλησιάζει η περίοδος των Χριστουγέννων, δεν προβλέπει ότι οι επενδυτές θα υιοθετήσουν μια ιδιαίτερα επιθετική στάση.

Σε αντίθεση, εκτιμά πως θα παρουσιαστούν τάσεις συσσώρευσης, με την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών να αποτελεί ένδειξη για τη διαμόρφωση της τάσης.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance επισημαίνει πως οι δυο ”αγαπημένοι” της τίτλοι από τον τραπεζικό κλάδο είναι οι Εθνική και Αγροτική, οι οποίες προσφέρουν περιθώριο ανόδου της τάξης του 13,7% και 18% αντίστοιχα από τα τρέχοντα επίπεδα.

Παράλληλα, σημειώνει πως οι EFG Eurobank, Alpha Bank και Εμπορική διαθέτουν περιθώριο ανόδου 14,4%, 14,1% και 4,3% αντίστοιχα.

Εκτός από τις τράπεζες η χρηματιστηριακή ξεχωρίζει τις μετοχές των ΟΤΕ, Coca – Cola 3Ε, Τιτάν, Motor Oil, ΚΑΕ, Τεχνική Ολυμπιακή, Attica Συμμετοχών, Frigoglass, Notos, Σαράντη, Cardico και Jumbo.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v