Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης, από το εξωτερικό η τάση

Με τάσεις συσσώρευσης προβλέπουν οι χρηματιστηριακές πως θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, ελλείψει σημαντικών εγχώριων ειδήσεων, ενώ παράλληλα εκτιμούν ότι οι επιδόσεις των ευρωπαϊκών αγορών αναμένεται να επηρεάσουν και την εγχώρια αγορά.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης, από το εξωτερικό η τάση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τάσεις συσσώρευσης γύρω από το επίπεδο των 3.500 μονάδων προβλέπει για τη Σοφοκλέους η Marfin Analysis κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, με τις επιδόσεις των ξένων αγορών, όμως, να δίνουν παράλληλα τον τόνο.

Παράλληλα, η Marfin Analysis σημειώνει ότι η αγορά χρειάζεται περισσότερες ενδείξεις όσον αφορά στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για διαρθρωτικές αλλαγές, προτού εισέλθει σε μια ανοδική κίνηση.

Η αγορά μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης προς το τέλος της συνεδρίασης, βοήθησε τον Γενικό Δείκτη να καλύψει τις αρχικές απώλειες και να κλείσει τελικά σε θετικό έδαφος, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή συμπληρώνει ότι ελλείψει σημαντικών ειδήσεων οι οποίες και θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση, η Σοφοκλέους αναμένεται να παρουσιάσει τάσεις συσσώρευσης, λαμβάνοντας, όμως, υπόψη και την τάση που θα επικρατήσει στις ευρωπαϊκές αγορές.

Αμετάβλητες εκτιμά η Proton Securities πως θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως αναμένεται να ακολουθήσει την τάση των ξένων αγορών σε μια μάλλον ”ήσυχη” από πλευράς ειδήσεων, μέρα.

Τάσεις συσσώρευσης προβλέπει για σήμερα και η Eurobank Securities, καθώς – όπως διευκρινίζει – απέχουμε μόλις 3 εβδομάδες από το τέλος του έτους, επισημαίνοντας παράλληλα πως δεν υπάρχουν καταλύτες ώστε να κατευθύνουν την αγορά προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Από την πλευρά της η Σίγμα Securities αναφέρει ότι δεν διακρίνει κάποιο συγκεκριμένο λόγο για αλλαγή στην τάση που επικρατεί στη Σοφοκλέους, καθώς σταδιακά πλησιάζουμε την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι ενδεχόμενες ”ισχυρές” επιδόσεις από τις ευρωπαϊκές αγορές, θα μπορούσαν να οδηγήσουν την εγχώρια αγορά υψηλότερα.

Οριακά χαμηλότερα προβλέπει η Eurocorp ότι θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, σε συνέχεια της χθεσινής αρνητικής συνεδρίασης στη Wall, ενώ σε ανάλογη κίνηση προβλέπει ότι θα επιδοθεί και η ελληνική αγορά.

Τι έγινε χθες: Με κέρδη 0,24% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης αναφέρει η Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει ότι η αγορά ξεκίνησε πτωτικά, με το ενδιαφέρον να προκύπτει, όμως, στη συνέχεια, και δη προς το τέλος της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v