Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Από τις ξένες αγορές η τάση

Από τις ξένες αγορές εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα αναζητήσουν οι επενδυτές κατεύθυνση, ελλείψει σημαντικών εγχώριων ειδήσεων οι οποίες θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση. Περιορισμένο το ενδεχόμενο πτώσης εκτιμά μερίδα των αναλυτών. Τα ”φώτα” στη ΔΕΗ.

ΑΧΕ: Από τις ξένες αγορές η τάση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Περιορισμένο εκτιμά η Marfin Analysis πως είναι το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης για τον Γενικό Δείκτη.

Από τις ξένες αγορές εκτιμά η Proton Securities πως θα αναζητήσουν κατεύθυνση οι επενδυτές, ελλείψει σημαντικών εγχώριων ειδήσεων οι οποίες και θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει πως η μετοχή της ΔΕΗ θα βρεθεί στο επίκεντρο για μια ακόμη συνεδρίαση.

Ύστερα από έντονη μεταβλητότητα ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,5% την περασμένη εβδομάδα μια ”ανάσα” μόλις από τα υψηλά έτους, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Η Εγνατία Finance εκτιμά πως ο Γενικός Δείκτης θα συνεχίσει να κινείται γύρω από τα υψηλά έτους, με τις ξένες αγορές να συντελούν στη διαμόρφωση της τάσης, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα παραμείνει η ΔΕΗ ύστερα από τις πρόσφατες εξελίξεις με την παραίτηση του κ. Γ. Παλαιοκρασσά.

”Μια ήσυχη” σε γενικές γραμμές συνεδρίαση αναμένει για σήμερα η Σίγμα Securities, σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report αναφέρει πως τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης συνέχισε την συσσώρευση σε στενό σχετικά εύρος διακύμανσης διατηρώντας την δυναμική της ανόδου.

Επισημαίνει, όμως, πως είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι η αγορά δεν είναι ιδιαίτερα πρόθυμη να διασπάσει την ζώνη των 3.500 μονάδων και το momentum εξασθενεί σε κάθε προσπάθεια υπέρβασης της εν λόγω περιοχής.

Οι τεχνικοί δείκτες τάσης παραμένουν αγορασμένοι, οι ταλαντωτές κινούνται κάτω από τις υπερτιμημένες περιοχές ενώ η νέα μετατόπιση της πλαγιοανοδικής αντίστασης τοποθετείται στις 3.580 μονάδες, σημειώνει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Παράλληλα, συμπληρώνει πως ο τραπεζικός δείκτης εξακολουθεί να κινείται σε ζώνες βραχυπρόθεσμων υπερβολών που ενδεχομένως να λειτουργούν αποτρεπτικά προς το παρόν για μια νέα υπέρβαση χωρίς όμως να μπορεί να αποκλειστεί αποφόρτιση της υπεραγορασμένης εικόνας με ”διατήρηση” των επιπέδων στην λογική ήπιων διακυμάνσεων.

Συμπερασματικά, η αγορά έχει μια μεγαλύτερη ροπή προς τη διόρθωση και ενδεχομένως να οδηγηθεί σε μια ήπια πλαγιοκαθοδική κίνηση προς τις 3.410 μονάδες, επίπεδο το οποίο προσεγγίσθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Νοεμβρίου, τονίζει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι η ύπαρξη ρευστότητας στα χαρτοφυλάκια ενόψει ενός τέτοιου ενδεχόμενου εκτιμάται ότι πρέπει να αποτελεί κομμάτι της βραχυπρόθεσμης τακτικής, όπως και οι ήπιες κατοχυρώσεις κερδών σε φάσεις τοπικών υπερβολών σε επιμέρους τίτλους.

Τι έγινε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου: Με κέρδη 0,54% και αδυνατώντας για μια ακόμη φορά να ξεπεράσει το όριο ”αντίστασης” των 3.500 μονάδων έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη συνεδρίαση της Παρασκευής, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των ΔΕΗ και ΟΤΕ με τον τζίρο των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 216 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v