Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Στα 21,7 ευρώ αυξάνει την τιμή η UBS

Στα 21,7 ευρώ, από 19,9 ευρώ πριν αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή του Μυτιληναίου η UBS σε έκθεσή της (02/12), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”buy 1”. Ο διεθνής οίκος ξεχωρίζει 3 καταλύτες για την πορεία του ομίλου Μυτιληναίου.

Μυτιληναίος: Στα 21,7 ευρώ αυξάνει την τιμή η UBS
Στα 21,7 ευρώ, από 19,9 ευρώ πριν αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή του Μυτιληναίου η UBS σε έκθεσή της (02/12), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”buy 1”.

H νέα τιμή αποδίδεται στο πρόγραμμα περικοπής κόστων του Αλουμινίου της Ελλάδος, που αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση 30 – 50 εκατ. ευρώ ανά έτος στα έξοδα της εισηγμένης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης του ομίλου.

Παράλληλα ο διεθνής οίκος ξεχωρίζει 3 καταλύτες για την πορεία του ομίλου Μυτιληναίου και συγκεκριμένα μια στρατηγική συνεργασία της ΜΕΤΚΑ, το διαγωνισμό για τις άδειες ηλεκτροπαραγωγής και την επέκταση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και κυρίως στα αιολικά πάρκα.

Εξάλλου, οι αναλυτές της UBS θεωρούν ότι η εξαγορά των εισηγμένων θυγατρικών του ομίλου θα μπορούσε να προσθέσει αξία στη μετοχή μεταξύ του 4 – 9 ευρώ ανά μετοχή.

”Εναλλακτικά”, ο όμιλος θα μπορούσε να διεκδικήσει την κατασκευή αιολικών πάρκων συνολικής δυναμικότητας 2.000 MW. Σε αυτή την περίπτωση οι αναλυτές του διεθνούς οίκου βλέπουν πρόσθετη αξία για τους τίτλους της μητρικής, μεταξύ 4-6 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v