Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Θετικά νέα η αποχώρηση Παλαιοκρασσά

”Η παραίτηση δίνει τέλος σε μια περίοδο διοικητικής αβεβαιότητας”, αναφέρει η Deutsche Bank σε έκθεσή της όπου σχολιάζει την αποχώρηση του κ. Παλαιοκρασσά, επισημαίνοντας ότι τα νέα είναι θετικά. Διατηρεί τη σύσταση ”sell” και την τιμή-στόχο των 15,10 ευρώ. Τι σχολιάζει η CSFB.

Deutsche Bank: Θετικά νέα η αποχώρηση Παλαιοκρασσά
”Η παραίτηση δίνει τέλος σε μια περίοδο διοικητικής αβεβαιότητας”, αναφέρει η Deutsche Bank σε έκθεσή της όπου σχολιάζει την αποχώρηση του κ. Παλαιοκρασσά, επισημαίνοντας ότι τα νέα είναι θετικά.

Τονίζει, όμως, πως δεν διακρίνει κάποια λογική ανοδικής αντίδρασης της μετοχής της ΔΕΗ στην παρούσα φάση, ενώ επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 15,10 ευρώ, και τη σύσταση ”sell”.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 23 Νοεμβρίου, ο ξένος οίκος ”πετσόκοψε” την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ από τα 20,80 ευρώ στα 15,10 ευρώ, υποβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε ”sell”, με έκθεσή της τίτλος της οποίας ήταν ”Το outlook επιδεινώνεται”.

Στη νέα της έκθεση η Deutsche Bank επισημαίνει ότι η διαδρομή για τη χρηματοοικονομική ανάκαμψη της ΔΕΗ θα απαιτήσει βάθος χρόνου, τονίζοντας ότι οι σύμβουλοι που έχουν προσληφθεί προκειμένου να καταρτίσουν το επιχειρησιακό πλάνο της Επιχείρησης δεν θα το έχουν ολοκληρώσει πριν από τον Απρίλιο του 2006.

Επίσης, σημειώνει ότι η ΔΕΗ θα το θέσει σε εφαρμογή περίπου στα μισά του ερχόμενου έτους.

Ως εκ τούτου, πιθανές θετικές εξελίξεις αναμένεται να γίνουν εμφανείς στη διάρκεια του 2007, ενώ οι επιδόσεις του 2006 θα παραμείνουν ευμετάβλητες στις πιέσεις του κόστους, συμπληρώνει η Deutsche Bank.

Η CSFΒ σε έκθεσή της (02/12) θεωρεί ότι με την παραίτηση Παλαιοκρασσά ολοκληρώνεται ένας κύκλος διαμάχης μεταξύ του Προέδρου της ΔΕΗ και του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης.

Παράλληλα εκτιμά ότι η εν λόγω παραίτηση ίσως αποτελεί την εξέλιξη που θα σηματοδοτήσει το turnaround για τη ΔΕΗ. Ο διεθνής οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 25 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της εταιρίας.

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει και η Εγνατία Finance την παραίτηση του κ. Παλαιοκρασσά, αν και σε ειδικό της flash note (2/12) αναφέρει πως είναι πολύ νωρίς για να θεωρήσει κάποιος πως η διοικητική κρίση στη ΔΕΗ έχει ξεπεραστεί, τουλάχιστον μέχρις ότου υπάρξουν κάποιες θετικές ενδείξεις.

”Κρίσιμες είναι οι ερχόμενες εβδομάδες μέχρι η παρούσα διοίκηση να δώσει το στίγμα της”, επισημαίνει η Εγνατία Finance, η οποία επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”hold” για τη μετοχή της ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v