Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Μείωση τιμών από Marfin, Eurocorp

Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 16,40 ευρώ, από τα 19 ευρώ προηγουμένως, υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα τη σύσταση σε ”underperform”, προχώρησε με έκθεσή της την 1η Δεκεμβρίου η Marfin Analysis. Στα 17,5 ευρώ, από τα 18,5 ευρώ, μείωσε την τιμή-στόχο η Eurocorp.

ΔΕΗ: Μείωση τιμών από Marfin, Eurocorp
Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 16,40 ευρώ, από τα 19 ευρώ προηγουμένως, υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα τη σύσταση σε ”underperform”η προχώρησε με έκθεσή της την 1η Δεκεμβρίου η Marfin Analysis.

Εξάλλου, σε περικοπή της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 17,5 ευρώ, από τα 18,5 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε και η Eurocorp, όπως σημειώνει σε ανάλυσή της με ημερομηνία 1 Δεκεμβρίου, όπου διατηρεί τη σύσταση ”hold” για τη μετοχή της Επιχείρησης.

Η μετοχή της ΔΕΗ ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση στα 17,66 ευρώ.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis εξηγεί πως προχώρησε σε σημαντικές περικοπές των προβλέψεών της για την κερδοφορία της Επιχείρησης, γεγονός που οδήγησε και στη χαμηλότερη τιμή-στόχο.

Συμπληρώνει επίσης πως υποβάθμισε τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2005 κατά 24% (στα 0,75 ευρώ), του 2006 κατά 34% (στα 0,94 ευρώ) και του 2007 κατά 26% (1,41 ευρώ).

Με βάση τις εκτιμήσεις της Marfin Analysis η μετοχή της ΔΕΗ διαπραγματεύεται 23,5 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη του 2005.

Από την πλευρά της η Eurocorp επισημαίνει ότι όπως είναι εμφανές από την πορεία των μεγεθών γ’ τριμήνου, η διοίκηση της Επιχείρησης ”αδυνατεί να χαλιναγωγήσει την αιμορραγία των κερδών”.

Ωστόσο, συμπληρώνει πως συνεχίζει να διαβλέπει μια σημαντική ανάκαμψη στα κέρδη του 2006, κυρίως λόγω της αύξησης της τάξης του 3% στα τιμολόγια, αλλά και των τιμολογιακών αναπροσαρμογών στους μεγαλύτερους πελάτες της ΔΕΗ, τη Λάρκο και το Αλουμίνιον της Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v