Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ: Τα 16 ”highlights” του εννεαμήνου

Tα ”highlights” των αποτελέσματων εννεαμήνου ξεχωρίζει η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report της (30/11) με τίτλο ”Η διόρθωση ίσως συνεχιστεί”, διαχωρίζοντας παράλληλα τις θετικές εκπλήξεις από τα αρνητικά αποτελέσματα των εισηγμένων.

Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ: Τα 16 ”highlights” του εννεαμήνου
Tα ”highlights” των αποτελέσματων εννεαμήνου ξεχωρίζει η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report της (30/11) με τίτλο ”Η διόρθωση ίσως συνεχιστεί”, διαχωρίζοντας παράλληλα τις θετικές εκπλήξεις από τα αρνητικά αποτελέσματα των εισηγμένων.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα εννεαμήνου των εισηγμένων επιχειρήσεων, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει τα εξής:

* Η Εθνική ανακοίνωσε ”ισχυρά αποτελέσματα” καθοδηγούμενα κυρίως από τα κέρδη σε χρηματοοικονομικές συναλλαγές και τη συγκράτηση του κόστους, γεγονός που την οδήγησε και σε αύξηση της τιμής-στόχου στα 41 ευρώ, από τα 38 ευρώ πριν.

* Ο ΟΤΕ παρουσίασε ισορροπημένα αποτελέσματα, με βασικό ”κλειδί” να είναι η εκτέλεση του προγράμματος εθελούσιας εξόδου. Υπενθυμίζει ότι αναβάθμισε την τιμή-στόχο στα 20,2 ευρώ, από τα 19 ευρώ προηγουμένως.

* Η ΔΕΗ εμφάνισε ”αδύναμα” αποτελέσματα λόγω των αυξημένων τιμών του πετρελαίου, των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και των αυξημένων εξόδων που σχετίζονται με το προσωπικό.

* Ανάλογα των προβλέψεων ήταν τα αποτελέσματα της Alpha Bank, με τη μετοχή της τράπεζας να παραμένει ”ελκυστικά” αποτιμημένη σε σχέση με τις άλλες τραπεζικές μετοχές.

* Ανάλογα των εκτιμήσεων ήταν και τα μεγέθη της Εμπορικής, ενώ η χρηματιστηριακή επισημαίνει τις προοπτικές αναδιάρθρωσης, οι οποίες και φαίνεται να έχουν ήδη συνυπολογιστεί.

* Καλύτερα του αναμενομένου ήταν τα αποτελέσματα της Τιτάν λόγω της ενδυνάμωσης των λειτουργιών στις ΗΠΑ σε επίπεδο EBITDA. Υπενθυμίζει πως αύξησε την τιμή-στόχο στα 35 ευρώ.

* Βάσει των προβλέψεων κινήθηκε το τρίτο τρίμηνο του έτους για τη Γερμανός, ενώ η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρεται στη διεύρυνση του περιθωρίου κέρδους σε Πολωνία και Ρουμανία.

* Ανάλογα των προβλέψεων ήταν τα αποτελέσματα της Hyatt, τα οποία φανέρωσαν την ”αδυναμία” του Καζίνο της Θεσσαλονίκης, ενώ επισημαίνει ότι διατηρεί τη σύσταση ”equalweight”.

* Χαμηλότερα των προβλέψεων ήταν τα μεγέθη της Folli Follie, λόγω των πιέσεων που δέχτηκαν τα περιθώρια κέρδους, γεγονός που οδήγησε και σε μείωση της τιμής-στόχου στα 24, από τα 25 ευρώ.

* Απογοητευτικά ήταν τα μεγέθη της Intracom και ως εκ τούτου η Π&Κ θα μειώσει τις προβλέψεις της.

* Βάσει των εκτιμήσεων κινήθηκαν τα αποτελέσματα της Ελληνικής Τεχνοδομικής, υποβοηθούμενα από το ύψος των ανεκτέλεστων συμμετοχών.

* Κάτω των προβλέψεων κινήθηκε το εννεάμηνο για την J&P Άβαξ.

* Μικτή ήταν η εικόνα για τη Δέλτα Συμμετοχών. Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως διατηρεί τη σύσταση ”overweight”.

* ”Ισχυρά” ήταν τα μεγέθη πρώτου τριμήνου για την Jumbo (με βάση τα ΔΛΠ για πρώτη φορά).

* Ανάλογα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα της S&B, ενώ η χρηματιστηριακή θέτει τη σύσταση ”overweight” ”υπό αναθεώρηση” λόγω της πρόσφατης ενίσχυσης της τιμής της μετοχής.

* ”Αδύναμα” ήταν τα μεγέθη της Μαΐλλης, αναφέρει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, ενώ σημειώνει πως θέτει επίσης τη σύσταση ”overweight” ”under review”.

Εξάλλου, όπως αναφέρεται στο report, θετική έκπληξη αποτέλεσαν, όσον αφορά στα αποτελέσματα εννεαμήνου, οι Εθνική, Eurobank, Τράπεζα Κύπρου και Jumbo, ενώ απογοητευτικά ήταν τα μεγέθη των ΔΕΗ, Intracom, Folli Follie, Μαΐλλη και JP Άβαξ.

Η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει πως στο προηγούμενο report της είχε αναφέρει ότι υπήρχε το ενδεχόμενο κινήσεων αποκόμισης κερδών. Επισημαίνει ότι διατηρεί την ίδια άποψη, δεδομένου ότι οι ”θετικές εκπλήξεις” από πλευράς κερδοφορίας στο τρίτο τρίμηνο του έτους δεν ήταν ανάλογες των προηγούμενων τριμήνων και ως εκ τούτου τα κέρδη του Γενικού Δείκτη (της τάξης του 5,7%) σε μηνιαία βάση φαίνεται αποτελούν ενδείξεις προεξόφλησης των κερδών του 2006.

Τέλος, και όσον αφορά στη σύνθεση του χαρτοφυλακίου, η χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνει την άποψή της για τοποθέτηση σε μετοχές κατά 80%, με το 40% να αφορά σε ευρωπαϊκούς τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v