Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ:Αύξηση τιμής από Π&Κ, Lehman Brothers, Εγνατία

Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής για τη μετοχή του ΟΤΕ, κατά 6,3% σε σχέση με την προηγούμενη, στα 20,2 ευρώ, προχώρησε η Π&Κ σε έκθεσή της, ενώ σε αύξηση της τιμής στα 20 ευρώ προχώρησε η Lehman Brothers και η Εγνατία Finance (19,6 ευρώ). Διατηρεί το ”outperform” η Goldan Sachs. Τι σχολιάζει η Proton.

ΟΤΕ:Αύξηση τιμής από Π&Κ, Lehman Brothers, Εγνατία
Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ, κατά 6,3% σε σχέση με την προηγούμενη και συγκεκριμένα στα 20,2 ευρώ, προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σε έκθεσή της με ημερομηνία 29 Νοεμβρίου και τίτλο ”Ένα βήµα πλησιέστερα στην εκτέλεση την αναδιοργάνωσης”, όπου επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”υπεραπόδοση”.

Εξάλλου, στα 20 ευρώ αύξησε και ο οίκος Lehman Brothers την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ, από τα 19,5 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση ”equalweight”, με έκθεσή του στις 30 Νοεμβρίου.

Η μετοχή του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (29 Νοεμβρίου) στα 17,86 ευρώ.

Αναλυτικότερα, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφερόμενη στα αποτελέσματα εννεαμήνου του ΟΤΕ τα χαρακτηρίζει ”ισορροπημένα”.

Επισημαίνει δε τις θετικές επιδόσεις των CosmOTE και RomTelecom, αλλά και τη συνεχιζόμενη ”αδυναμία” της εγχώριας αγοράς σταθερής τηλεφωνίας.

Παράλληλα, σημειώνει ότι σε συνέχεια των αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου αύξησε τις προβλέψεις της για τα EBITDA του ΟΤΕ κατά 9% και κατά 8,8% για τα καθαρά κέρδη του 2005, μειώνοντας τις κεφαλαιουχικές δαπάνες κατά 6% και αφαιρώντας το μέρισμα για την τρέχουσα χρήση.

Από την πλευρά της η Lehman Brothers σημειώνει ότι αναβάθμισε τις προβλέψεις της για τα EBITDA του Οργανισμού όσον αφορά στην περίοδο 2005 – 2007 κατά 1%-3%, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες αναθεωρημένες εκτιμήσεις για την CosmOTE σε συνέχεια των αποτελεσμάτων εννεαμήνου, την τελική δομή της εθελουσίας εξόδου, ένα προσεκτικότερο ”outlook” όσον αφορά στην αγορά της σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, αλλά και τη μείωση των κεφαλαιουχικών δαπανών σε συνέχεια σχετικής καθοδήγησης από τη διοίκηση του Οργανισμού.

Ειδικότερα, η Lehman Brothers προβλέπει ότι τα EBITDA του ΟΤΕ θα φτάσουν στα 1,99 δισ. ευρώ στο 2005, στα 2,09 δισ. ευρώ στο 2006 και στα 2,24 δισ. ευρώ στο 2007.

Στο μεταξύ, στα 19,6 ευρώ, από 18,3 ευρώ πριν, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ η Εγνατία Finance σε έκθεσή της (30/11), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”accumulate”.

H χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει το business plan έως τον επόμενο καταλύτη για τον Οργανισμό, κρίνοντας τα αποτελέσματα εννεαμήνου υψηλότερα των προβλέψεων.

Eξάλλου, υψηλότερα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου του ΟΤΕ η Goldman Sachs στο European morning summary (30/11), διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”.

Παράλληλα ο διεθνής οίκος αναφέρει το ενδεχόμενο ο Οργανισμός να αποτελέσει στόχο εξαγοράς αν το ποσοστό του δημοσίου υποχωρήσει κάτω του 33%.

Η Proton Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της (30/11) διατηρεί την τιμή-στόχο των 21,7 ευρώ και τη σύσταση ”outperform”, χαρακτηρίζοντας το business plan ως τον επόμενο καταλύτη για την εισηγμένη.

Για το 2005 η Proton εκτιμά ζημίες 299,8 εκατ. ευρώ και κέρδη 601,7 εκατ. ευρώ το 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v