Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Περικοπή τιμής-στόχου στα 17,7 ευρώ από UBS

Στα 17,7 ευρώ, από τα 19,9, περικόπτει η UBS την τιμή-στόχο για τη ΔΕΗ, διατηρώντας τη σύσταση ”neutral”. Επισημαίνονται η κυβερνητική απροθυμία για εξορθολογισμό των τιμολογίων και οι ιδιαίτερες συνθήκες που αφορούν στη διοίκηση. Διατηρεί το ”market perform” η Eurobank Sec.

ΔΕΗ: Περικοπή τιμής-στόχου στα 17,7 ευρώ από UBS
Στα 17,7 ευρώ, από 19,9, περικόπτει η UBS την τιμή-στόχο για τη ΔΕΗ, διατηρώντας τη σύσταση ”neutral”.

Ο οίκος σε έκθεσή του με τίτλο ”Μην πληρώνετε για προοπτικές” και ημερομηνία 30 Νοεμβρίου εξακολουθεί να βλέπει σημαντική αξία μακροπρόθεσμα για τη ΔΕΗ, χαρακτηρίζει ”εμπόδια” τα εργατικά σωματεία και χαμηλώνει τις προβλέψεις του για τα κέρδη ανά μετοχή στα έτη 2006 και 2007 κατά 49% και 45%, αντίστοιχα.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για τον έλεγχο του πληθωρισμού, παρά για τον εξορθολογισμό των τιμολογίων της Επιχείρησης που θα ”ανοίξουν” την αγορά, επισημαίνει η UBS.

Ωστόσο, συνεχίζει ο οίκος, τώρα φαίνεται να υπάρχει κάποια ελπίδα, καθώς ο κυβερνητικός χειρισμός της ΔΕΗ μπορεί να αλλάξει και ένα νέο business plan καταρτίζεται.

Αναφορικά με τη διοίκηση, η UBS επισημαίνει την ανάμιξη της κυβέρνησης στο διορισμό του διευθύνοντος συμβούλου και του προέδρου, ενώ εκφράζει τη γνώμη ότι οι πληθωριστικού φόβοι και η επιθυμία της κυβέρνησης για αρμονικές σχέσεις με τα σωματεία δημιουργούν ”άβολη κατάσταση” για τους επενδυτές. Η ”εμπλοκή” ξεκινά από την επιθυμία του προέδρου της Επιχείρησης να μετέχει ενεργότερα, έναντι του προκατόχου του, στη διοίκηση της ΔΕΗ, αναφέρει η UBS.

Ο οίκος εκτιμά πως η ανάθεση σε ένα μέλος του Δ.Σ. των καθηκόντων προστασίας ή προώθησης των δικαιωμάτων μειοψηφίας θα ήταν πολύτιμη.

Aπό την πλευρά της η Εurobank Sec. έκθεσή της (30/11) κρίνει χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα της ΔΕΗ, υποβαθμίζοντας τις προβλέψεις για τα καθαρά κέρδη 2005 της εισηγμένης. Τα μετά φόρων κέρδη της ΔΕΗ προβλέπονται στα 180,7 εκατ. ευρώ το 2005 και στα 246,6 εκατ. ευρώ το 2006.

Η χρηματιστηριακή διατυπώνει επιφυλάξεις για τις τιμές των καυσίμων, προβλέποντας ότι θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα και το 2006, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”market perform”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v