Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: ”Πολύ καλά” τα αποτελέσματα λέει η HSBC

”Πολύ καλά”χαρακτηρίζει τα μεγέθη που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ (με βάση τα US GAAP) η HSBC, τα οποία –όπως επισημαίνει– ξεπέρασαν τόσο τις εκτιμήσεις της όσο και τις μέσες προβλέψεις της αγοράς. Αμετάβλητα διατηρεί τα ratings και το outlook η S&P.

ΟΤΕ: ”Πολύ καλά” τα αποτελέσματα λέει η HSBC
”Πολύ καλά” χαρακτηρίζει τα μεγέθη που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ (με βάση τα US GAAP) η HSBC, τα οποία –όπως επισημαίνει– ξεπέρασαν τόσο τις εκτιμήσεις της όσο και τις μέσες προβλέψεις της αγοράς.

O ΟΤΕ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ζημίες ύψους 322,7 εκατ. ευρώ για το εννεάμηνο, με βάση τα ΔΛΠ. Με βάση τα US GAAP, οι ζημίες του ομίλου για το γ’ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 541 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν τις ζημίες του γ΄ τριμήνου στα 863 εκατ. ευρώ.

Η HSBC σε σχετικό της report (όπου επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 17,7 ευρώ και τη σύσταση ”neutral” για τη μετοχή του ΟΤΕ) αναφέρει πως ο Οργανισμός επέδειξε σημάδια σταθεροποίησης των πωλήσεων, αλλά και μείωσης του κόστους στον εγχώριο τομέα στης σταθερής τηλεφωνίας, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει ότι η RomTelecom συνέχισε τις ”ισχυρές” της επιδόσεις.

Eξάλλου, η S&P διατηρεί αμετάβλητα τα ratings (ΒΒΒ+) του ΟΤΕ και την προοπτική τους (negative) μετά και την ανακοίνωση των μεγεθών γ΄ τριμήνου.

Παράλληλα, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης στέκεται στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου του Οργανισμού, υπογραμμίζοντας τον αριθμό των εργαζομένων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v