Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Αύξηση τιμής στα 24,8 ευρώ από Εγνατία

Ανάλογα των προβλέψεων χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα εννεαμήνου που ανακοίνωσε η Εμπορική Τράπεζα, εκτιμώντας ότι παρά το γεγονός ότι είναι ”ισχυρά” δεν συμπεριλαμβάνουν εκπλήξεις οι οποίες και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αντίδραση της μετοχής της Τράπεζας. Στα 24,8 ευρώ αυξάνει την τιμή η Εγνατία Finance. Διατηρεί το ”market perform” η Eurobank Sec.

Εμπορική: Αύξηση τιμής στα 24,8 ευρώ από Εγνατία
Ανάλογα των προβλέψεων χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα εννεαμήνου που ανακοίνωσε η Εμπορική Τράπεζα, εκτιμώντας ότι παρά το γεγονός ότι είναι ”ισχυρά” δεν συμπεριλαμβάνουν εκπλήξεις οι οποίες και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αντίδραση της μετοχής της Τράπεζας.

Υπενθυμίζεται πως χθες η Εμπορική Τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 67,4 εκατ. ευρώ για το εννεάμηνο, ενώ οι αναλυτές (δημοσκόπηση Bloomberg) προέβλεπαν πως θα διαμορφωθούν στα 68 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα στα 24,8 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας η Εγνατία Finance σε ανάλυσή της (29/11), διατηρώντας τη σύσταση ”hold”.

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της τράπεζας ”καλά” αλλά χαμηλότερα τόσο των εκτιμήσεων της αγοράς όσο και των αναλυτών της.

Από την πλευρά της η Eurobank Sec. σε ξεχωριστή της έκθεση (29/11) διατηρεί τη σύσταση ”market perform”, χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της τράπεζας ανάλογα των προβλέψεων και εκτιμά ότι η Εμπορική διαπραγματεύεται 14,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή 2008.

Ωστόσο όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της Eurobank Sec. τα περιθώρια για ανοδική κίνηση της μετοχής, βάσει θεμελιωδών στοιχείων, είναι περιορισμένα.

Η Marfin Analysis αναφέρει πως η κερδοφορία του ομίλου ήταν ανάλογη των προβλέψεών της, ενώ συμπληρώνει πως σε γενικές γραμμές τα μεγέθη εννεαμήνου δεν συμπεριλάμβαναν κάποιες εκπλήξεις οι οποίες και να δικαιολογούν κάποια σηµαντική αντίδραση της µετοχής.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Eurobank Securities η οποία επισημαίνει πως τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Εμπορικής Τράπεζας δεν αναμένεται να εντυπωσιάσουν τους επενδυτές.

Ωστόσο, η Eurobank Securities επισημαίνει ότι οι κινήσεις για επιχειρηματικές πράξεις φαίνεται πως θα αποτελέσουν καταλύτη για την πορεία της μετοχής μεσοπρόθεσμα.

Σύμφωνα την Eurobank Securities η μετοχή της Εμπορικής (προσαρμοσμένη με τα 397 εκατ. ευρώ της αύξησης κεφαλαίου) διαπραγματεύεται 23,1 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2006.

”Ισχυρά” χαρακτηρίζει η Alpha Finance τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Εμπορικής Τράπεζας, τα οποία εκτιμά ότι καταδεικνύουν ”υγιή” αύξηση των εσόδων από βασικές δραστηριότητες και τη συνέχιση των προσπαθειών διατήρησης του κόστους.

Από την πλευρά της η Σίγμα Securities επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 24,3 ευρώ και τη σύσταση ”neutral” για τη μετοχή της Τράπεζας, σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Εμπορικής κινήθηκαν οριακά χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Η ΑΤΕ Χρηματιστηριακή σε σχετικής της ανάλυση επισημαίνει ότι η Εμπορική είναι η πρώτη από τις μεγάλες τράπεζες που μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα 9μήνου και τα κέρδη της δεν ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ δεν μπορούν να θεωρηθούν πολύ καλά παρά την πολύ επιτυχημένη συγκράτηση των εξόδων.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με την ΑΤΕ Χρηματιστηρική, εντοπίζεται στον ρυθμό αύξησης των εσόδων που παραμένει χαμηλότερος από των κύριων ανταγωνιστών της, τόσο εξαιτίας της απώλειας μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα, όσο και εξαιτίας της μικρής έκθεσης στις ραγδαία αναπτυσσόμενες αγορές της ΝΑ Ευρώπης.

Αισιόδοξο γεγονός πάντως είναι η επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης των εσόδων τόκων και ιδιαίτερα των εσόδων προμηθειών σε σχέση με το 6μηνο, επισημαίνει η ΑΤΕ Χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v