Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Υψηλότερες τιμές-στόχοι από Π&Κ, HSBC

Στα 28,57 ευρώ, από τα 26,50 ευρώ πριν, αναθεώρησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”, ενώ στα 26,4 ευρώ αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή του Οργανισμού η HSBC, διατηρώντας τη σύσταση ”neutral”.

ΟΠΑΠ: Υψηλότερες τιμές-στόχοι από Π&Κ, HSBC
Στα 28,57 ευρώ, από τα 26,50 ευρώ πριν, αναθεώρησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight” όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 28 Νοεμβρίου και τίτλο ”Παραμένει μια ιστορία ανάπτυξης και υψηλής μερισματικής απόδοσης”.

Εξάλλου, στα 26,4 ευρώ, από τα 25,30 ευρώ προηγουμένως, αύξησε η HSBC τη θεωρητική τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 28 Νοεμβρίου, όπου διατηρεί παράλληλα τη σύσταση ”neutral”.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (28 Νοεμβρίου) στα 26,78 ευρώ.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως ο ΟΠΑΠ παραμένει μια ”ελκυστική επενδυτική περίπτωση”. Σε συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου η χρηματιστηριακή εντοπίζει μια σειρά θετικών εξελίξεων.

Ειδικότερα, αναφέρεται στην ανάκαμψη του ”Πάμε Στοίχημα” αλλά και στις ενδείξεις για τη συνέχεια, στην υποστήριξη που προσφέρεται στο ”Πάμε Στοίχημα”, στην ανάκαμψη του ΚΙΝΟ τον Οκτώβριο, στις ισχυρές ταμειακές ροές, αλλά και στο ενδεχόμενο της επιστροφής κεφαλαίου.

Από την άλλη, στα αρνητικά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει τις καθυστερήσεις που υπάρχουν για την είσοδο των ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου στο ”Πάμε Στοίχημα”, αλλά και την υποχώρηση που κατέγραψε το ΚΙΝΟ στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του έτους.

Εξάλλου, η HSBC, αναφερόμενη στα αποτελέσματα εννεαμήνου του ΟΠΑΠ, σημειώνει πως κινήθηκαν οριακά υψηλότερα τόσο των προβλέψεών της όσο και των συγκλίνουσων εκτιμήσεων της αγοράς.

Επισημαίνει δε πως λόγω της καθυστέρησης της εισαγωγής των ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου στο ”Πάμε Στοίχημα” προχώρησε σε πτωτική αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα έσοδα του παιχνιδιού στο 2005 κατά 8%, και συγκεκριμένα στα 1,45 δισ. ευρώ, ενώ διατήρησε αμετάβλητες τις προβλέψεις της για την περίοδο 2006-2007.

Στον αντίποδα, αναφέρει ότι ενίσχυσε τις προβλέψεις της για τα έσοδα του ΚΙΝΟ στο 2006-2007 κατά 5%, καθώς εμφανίζεται περισσότερο θετική για το μεσοπρόθεσμο outlook του παιχνιδιού.

Η HSBC σημειώνει ότι αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του ΟΠΑΠ στην περίοδο 2005-2007 και αναμένει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 13% (για την περίοδο 2004-2007) από αύξηση 11% που προέβλεπε πριν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v