Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Αύξηση 14% στα κέρδη ”βλέπουν” 10 αναλυτές

Αύξηση 14% των καθαρών κερδών ομίλου στο εννεάμηνο αναμένεται να ανακοινώσει η Alpha Bank, χάρη στην αισθητή αύξηση των χορηγήσεων στη λιανική τραπεζική και την στεγαστική πίστη, προέβλεψαν αναλυτές.

Alpha: Αύξηση 14% στα κέρδη ”βλέπουν” 10 αναλυτές
Αύξηση 14% των καθαρών κερδών ομίλου στο εννεάμηνο αναμένεται να ανακοινώσει η Alpha Bank, χάρη στην αισθητή αύξηση των χορηγήσεων στη λιανική τραπεζική και την στεγαστική πίστη, προέβλεψαν αναλυτές την Δευτέρα, μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με τον μέσο όρο των προβλέψεων 10 αναλυτών, η Alpha θα ανακοινώσει καθαρά κέρδη ύψους 356,8 εκατ. ευρώ για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους με τα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου να σημειώνουν αύξηση 26,5%, σε ετήσια βάση, στα 131,9 εκατ. ευρώ.

Oι αναλυτές τόνισαν ότι ο ρυθμός αύξησης των στεγαστικών δανείων στο τρίτο τρίμηνο του έτους είναι πιθανό να ξεπεράσει το 30%, με την ζήτηση σημαντικά αυξημένη ενόψει των αλλαγών στην φορολογία ακινήτων από τις αρχές του 2006.

Τα καθαρά έσοδα τόκων εννεαμήνου αναμένεται να διαμορφωθούν στα 896,3 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο σημειώνοντας αύξηση 15,2% σε ετήσια βάση.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Marfin Analysis, Eθνική Χρηματιστηριακή, P&K Χρηματιστηριακή, Deutsche Bank, Proton Χρηματιστηριακή, Egnatia Finance, EFG Eurobank Χρηματιστηριακή, Eurocorp Securities, Πειραιώς-Σίγμα Χρηματιστηριακή, HSBC-Παντελάκης Χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v