Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαΐλλης: ”Δύσκολοι οι στόχοι του 2005” λένε οι ΑΧΕ

Το ενδεχόμενο να μην επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η διοίκηση της Μαΐλλης για το 2005 επισημαίνουν οι αναλυτές, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εννεαμήνου τα οποία και εκτιμούν πως κινήθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων, ενώ παράλληλα ενημερώνουν ότι θα προχωρήσουν σε πτωτική αναθεώρηση των προβλέψέων τους.

Μαΐλλης: ”Δύσκολοι οι στόχοι του 2005” λένε οι ΑΧΕ
Το ενδεχόμενο να μην επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η διοίκηση της Μαΐλλης για το 2005 επισημαίνουν οι αναλυτές, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εννεαμήνου τα οποία και εκτιμούν πως κινήθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων.

Η Εγνατία Finance αναφέρει πως είναι πολύ πιθανό να μην επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις της για τα μεγέθη 2005 της Μαΐλλης (συγκλίνουν με τις προβλέψεις της διοίκησης) ενώ παράλληλα σημειώνει πως θέτει ”υπό αναθεώρηση” τη μετοχή της εταιρίας καθώς θα προχωρήσει σε καθοδική αναθεώρηση των προβλέψέων της.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ που σημειώνει πως θα αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της, λαµβάνοντας υπόψη ”τη χαµηλότερη του αναµενόµενου απόδοση 9µήνου”, ενώ επισημαίνει πως θέτει ”υπό αναθεώρηση” τη σύσταση για τη μετοχή της Μαΐλλη.

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Μαΐλλης αναφέρει η HSBC σε σχετική της έκθεση με ημερομηνία 28 Νοεμβρίου 2005.

Την ίδια στιγμή ο οίκος χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα ”αδύναμα” εν τω μέσω ενός δυσμενούς επιχειρηματικού κλίματος, με τα μεικτά περιθώρια κέρδους να συρρικνώνονται.

Επιπλέον, η HSBC αναφέρει πως τα κέρδη εννεαμήνου επηρεάστηκαν αρνητικά και από τον υψηλότερο συντελεστή φορολόγησης ο οποίος και υιοθετήθηκε σε συνέχεια των φορολογικών ελέγχων της περιόδου 2002 – 2004.

Στα θετικά, ωστόσο, επισημαίνει τις χαμηλότερες λειτουργικές δαπάνες τρίτου τριμήνου, οι οποίες και εκτιμά πως αντικατοπτρίζουν την επιτυχημένη αναδιάρθρωση.

Η HSBC επισημαίνει πάντως πως θα προχωρήσει σε πτωτική αναθεώρηση των προβλέψεών της για τη Μαΐλλη.

Σε προς τα κάτω αναθεώρηση θα προχωρήσει, όμως, και η Eurobank Securities καθώς - όπως εξηγεί - τα αποτελέσματα εννεαμήνου ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v