Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Υψηλότερες τιμές και outperform από αναλυτές

Νέα υψηλότερη τιμή-στόχο θέτει για τον ΟΠΑΠ η Proton Xρηματιστηριακή, ενώ η Marfin Analysis αναθεωρεί υψηλότερα τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη έτους της εισηγμένης. Στα 25 ευρώ τον ”βλέπει” η Proton (”neutral”), στα 25,2 ευρώ η Marfin Analysis (”neutral”). Στα top pick διατηρεί τον Οργανισμό η Eurobank Sec.

ΟΠΑΠ: Υψηλότερες τιμές και outperform από αναλυτές
Νέα υψηλότερη τιμή-στόχο θέτει για τον ΟΠΑΠ η Proton Xρηματιστηριακή, ενώ η Marfin Analysis αναθεωρεί υψηλότερα τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη έτους της εισηγμένης.

Ειδικότερα, στα 25 ευρώ, από 23 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Proton Xρηματιστηριακή σε έκθεσή της (24/11), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”neutral”.

H χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της εταιρίας υψηλότερα των εκτιμήσεων, κυρίως λόγω των περιθωρίων (margins). Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της Proton το management της εταιρίας φαίνεται να γίνεται αποτελεσματικότερο στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα διοικητικά ζητήματα.

Τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ προβλέπονται στα 439,3 εκατ. ευρώ το 2005 και στα 511,3 εκατ. ευρώ το 2006. Τα κέρδη ανά μετοχή εκτιμώνται στα 1,38 ευρώ το τρέχον έτος και στα 1,6 ευρώ το 2006.

Θετικό momentum με καλή ανάπτυξη πωλήσεων και υγιή κερδοφορία εντοπίζει η Eurobank στο εννεάμηνο του ΟΠΑΠ, όπως προκύπτει από το report με ημερομηνία 25 Νοεμβρίου.

Η χρηματιστηριακή προχωρά σε μικρή ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη του 2005, και συγκεκριμένα κατά 2,8% σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις, 0,4% στα EBITDA και 0,3% στα κέρδη μετά από φόρους.

Η Eurobank εξακολουθεί να θεωρεί τον ΟΠΑΠ top pick με σύσταση ”outperform”, επισημαίνοντας ωστόσο ότι κρίσιμο θέμα παραμένει η εισαγωγή των ελληνικών ομάδων στο στοίχημα.

Από την πλευρά της, η Marfin Analysis σε έκθεσή της (24/11) αναβαθμίζει υψηλότερα τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη έτους του ΟΠΑΠ, διατηρώντας παράλληλα την τιμή–στόχο των 25,2 ευρώ και τη σύσταση ”neutral”.

H χρηματιστηριακή στην έκθεση με τίτλο ”Stihima shows signs of revival” προβλέπει ότι τα μετά φόρων κέρδη του ΟΠΑΠ θα ανέλθουν στα 437,7 εκατ. ευρώ το 2005 και στα 546,8 εκατ. ευρώ το 2006.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 23ης Νοεμβρίου στα 26,42 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v