Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Τι βλέπει για τη Σοφοκλέους και 6 μετοχές

Αποκόμιση κερδών στη Σοφοκλέους προβλέπει η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report της (23/11) δεδομένου, όπως επισημαίνει, ότι υψηλότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα κατέγραψαν μόνον η Eurobank και η Τράπεζα Κύπρου. Τι βλέπει για ΟΠΑΠ, 3Ε, Attica Group και ΚΑΕ.

Π&Κ: Τι βλέπει για τη Σοφοκλέους και 6 μετοχές
Αποκόμιση κερδών στη Σοφοκλέους προβλέπει η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report της (23/11) δεδομένου ότι μέχρι τώρα υψηλότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα κατέγραψαν μόνο η Eurobank και η Τράπεζα Κύπρου.

Ειδικότερα οι αναλυτές της Π&Κ υπογραμμίζουν πως η αγορά προεξόφλησε τα θετικά αποτελέσματα του ΟΠΑΠ και της 3Ε, οι μετοχές των οποίων είχαν ”μείνει πίσω” το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα θεωρούν αδικαιολόγητη (unjustified) την άνοδο που κατέγραψαν οι μετοχές της Attica Group και των ΚΑΕ, με βάση τα αποτελέσματα που σημείωσαν οι δύο εισηγμένες.

Στο ”προτεινόμενο χαρτοφυλάκιό” της η χρηματιστηριακή διατηρεί την έκθεση 80% σε μετοχές εκ των οποίων το ήμισυ, ήτοι ποσοστό 40%, αποτελείται από ευρωπαϊκούς τίτλους.

Οι αναλυτές της χρηματιστηριακής σχολιάζουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου εισηγμένων. Ειδικότερα θεωρούν πως τα μεγέθη της Attica Group δεν έκρυβαν εκπλήξεις σε λειτουργικό επίπεδα, ενώ χαρακτηρίζουν τα αποτελέσματα του Τηλετύπου ως ανάμικτα, τονίζοντας την τιμή-στόχο των 4 ευρώ και την σύσταση equal weight.

Σε ό,τι αφορά το Σαράντη η Π&Κ υπογραμμίζει ότι τα μεγέθη του εννεαμήνου ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις της αγοράς, ενώ διατηρούν τη σύσταση equal weight.

Για τον ΟΠΑΠ επισημαίνουν τα υψηλότερα των προβλέψεων μεγέθη, τονίζουν ότι οι προοπτικές του στοιχήματος παρουσιάζονται βελτιωμένες και καταλήγουν αναφέροντας ότι επίκειται αναπροσαρμογή προς τα πάνω, της τιμής-στόχου για τη μετοχή.

Η ΕΧΑΕ ανακοίνωσε θετικά μεγέθη που στηρίχθηκαν στον υψηλό όγκο συναλλαγών, διαπιστώνουν οι αναλυτές της Π&Κ Χρηματιστηριακής, τονίζοντας ότι θα αναθεωρήσουν προς τα πάνω τις εκτιμήσεις τους.

Για τα ΚΑΕ η Π&Κ διατηρεί τη σύσταση equal weight, ενώ επισημαίνει πως δεν θα προχωρήσει σε μεταβολή των προβλέψεών της.

Ο Fourlis κατέγραψε καλά και υψηλότερα των προβλέψεων μεγέθη που στηρίχθηκαν από την ενίσχυση των ΙΚΕΑ, διαπιστώνουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής, επισημαίνοντας την ουδέτερη θέση τους.

Για την 3Ε αναφέρει ότι τα μεγέθη διαμορφώθηκαν ανάλογα των εκτιμήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v