Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Σηκώνουν τον πήχη Merrill Lynch-Marfin

Κάλυψη για τη μετοχή της Motor Oil ξεκινάει η Merrill Lynch με έκθεσή της (22/11), θέτοντας την τιμή-στόχο στα 24 ευρώ και τη σύσταση ”buy”, ενώ η Marfin Analysis προχώρησε σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Motor Oil στα 19 ευρώ, με παράλληλη αναβάθμιση της σύστασης σε ”outperform”.

Motor Oil: Σηκώνουν τον πήχη Merrill Lynch-Marfin
Mε τιμή-στόχο τα 24 ευρώ και σύσταση ”buy” ξεκινά κάλυψη στη μετοχή της Motor Oil η Merrill Lynch, σε έκθεσή της με ημερομηνία 22 Νοεμβρίου.

Εξάλλου, σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Motor Oil στα 19 ευρώ, από τα 15,20 ευρώ πριν, με παράλληλη αναβάθμιση της σύστασης σε ”outperform” προχώρησε η Marfin Analysis με έκθεσή της στις 22 Νοεμβρίου.

Η μετοχή της Motor Oil ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (21 Νοεμβρίου) στα 17,38 ευρώ.

Ειδικότερα, η Merrill Lynch εμφανίζεται θετική για το σύνολο του κλάδου διύλισης στην Ευρώπη λόγω της αυξημένης ζήτησης, εκτιμώντας ότι η κερδοφορία του θα παραμείνει τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα με αυτήν του 2005.

Ο ξένος οίκος θέτει την τιμή-στόχο στα 24 ευρώ σε περίοδο 12 μηνών, υποδηλώνοντας περιθώριο ανοδικής κίνησης της τάξεως του 38% έναντι της χθεσινής τιμής κλεισίματος της μετοχής.

Από την πλευρά της η Marfin Analysis αναφέρεται στα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Motor Oil στο εννεάμηνο, εκτιμώντας πως κινήθηκαν οριακά υψηλότερα των προβλέψεών της. Εκτιμά δε, πως στο τέταρτο τρίμηνο του έτους θα διατηρηθεί η ανάκαμψη στον όγκο.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι με δεδομένο το ”ισχυρό” outlook που παρουσιάζει σε παγκόσμιο επίπεδο ο τομέας των διυλιστηρίων αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της ώστε να συμπεριλάβει τα υψηλότερα προβλεπόμενα περιθώρια διύλισης, και κυρίως την περίοδο 2006–2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v