Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική υποδοχή αναλυτών στο 9μηνο του ΟΠΑΠ (upd 3)

Υψηλότερα των εκτιμήσεών τους χαρακτηρίζουν σε γενικές γραμμές οι αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες ο ΟΠΑΠ, ενώ ”κλειδιά” θεωρούνται το προμέρισμα και η επικείμενη εισαγωγή των ελληνικών ομάδων στο Στοίχημα. Πώς σχολιάζουν CSFB, HSBC, Morgan Stanley, Deutsche Bank, Alpha Finance, Eurobank Securities, Σίγμα, Π&Κ και Proton.

Θετική υποδοχή αναλυτών στο 9μηνο του ΟΠΑΠ (upd 3)
Υψηλότερα των εκτιμήσεών τους χαρακτηρίζουν σε γενικές γραμμές οι αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες ο ΟΠΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε τη διανομή προμερίσματος ύψους 0,48 ευρώ για τη χρήση του 2005.

Τη σύσταση ”outperform” και την τιμή-στόχο των 30 ευρώ διατηρεί η CSFB για τον ΟΠΑΠ στο πρωινό της report. Ο οίκος διατηρεί τις προβλέψεις του κυρίως λόγω 6 καταλυτών στο χρονικό ορίζοντα 2 μηνών: Ο πρώτος σχετίζεται με το Στοίχημα που φαίνεται να λειτουργεί καλά, ο δεύτερος και ο τρίτος με το προμέρισμα και τα καλά αποτελέσματα εννεαμήνου, ο τέταρτος με την εισαγωγή των ελληνικών ομάδων στο Στοίχημα, ενώ οι υπόλοιποι με την έντονη δραστηριοποίηση στο promotion κατά τη διάρκεια των διακοπών και με την πιθανή μόχλευση του ισολογισμού το 2006.

Τη σύσταση ”outperform” διατηρεί η Morgan Stanley για τον ΟΠΑΠ σε ξεχωριστή της έκθεση με τίτλο ”Ενθαρρυντικά αποτελέσματα εννεαμήνου”. Ο ΟΠΑΠ κατάφερε να κρατήσει το κόστος υπό έλεγχο (παρά την ισχυρή αύξηση στα κόστη διανομής), κάτι που οδήγησε σε καλύτερα περιθώρια κέρδους, επισημαίνει ο οίκος. Το 2006 προβλέπεται να είναι χρονιά-”κλειδί” για τον Οργανισμό, καθώς θα περιλαμβάνει την εισαγωγή του Bingo, τα 2.000 νέα τερματικά από την Intralot, ένα πλήρες έτος υψηλών αποδόσεων για το Στοίχημα και την είσοδο του ελληνικού Στοιχήματος.

Ικανοποιητικά και υψηλότερα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα εννεαμήνου και γ΄ τριμήνου του ΟΠΑΠ η Deutsche Bank σε alert της με σημερινή ημερομηνία.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 25,7 ευρώ και τη σύσταση ”Hold” και διευκρινίζει ότι δεν βρίσκει λόγο να προχωρήσει σε αναθεώρηση των εκτιμήσεων.

Παράλληλα δηλώνει ότι θα αναμένει τις λεπτομέρειες της τηλεδιάσκεψης αναφορικά με μια ενδεχόμενη επιστροφή κεφαλαίου αλλά την πιθανή εισαγωγή των ελληνικών αγώνων στο κουπόνι του στοιχήματος.

Την ανάκαμψη των πωλήσεων του ”Πάμε Στοίχημα” στο γ’ τρίμηνο επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η HSBC σε ξεχωριστό report της για τον Οργανισμό, όπου και αυτή εκτιμά πως το εννεάμηνο του Οργανισμού ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών. Ακόμα, ο οίκος τονίζει την αύξηση των πωλήσεων του KINO και του Joker.

Η Alpha Finance αναφέρεται ιδιαίτερα στα EBITDA, τα οποία επισημαίνει ότι ξεπέρασαν τις προβλέψεις της. Αν και έτσι, αναφέρει στο πρωινό της report, δεν προχωρά σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για το σύνολο του έτους, καθώς πιστεύει πως η ”διαδραστικότητα” ανάμεσα ανάμεσα στο Στοίχημα και το ΚΙΝΟ θα οδηγήσουν τα αποτελέσματα του ομίλου κοντά στις προβλέψεις της. Προς το παρόν η χρηματιστηριακή παραμένει ”ουδέτερη” με τιμή-στόχο τα 26,7 ευρώ.

Τις επιδόσεις του Joker και τη θετική εικόνα του KINO επισημαίνει εξάλλου η Proton ως παράγοντες βελτίωσης των μεγεθών του Οργανισμού, ενώ τη θετική της άποψη για τον ΟΠΑΠ διατηρεί και η Π&Κ.

Ελαφρά καλύτερα από τις προβλέψεις της αγοράς χαρακτηρίζει και η Σίγμα Securities τα αποτελέσματα του Οργανισμού, ενώ επισημαίνει ότι η αγορά έχει ήδη αναπροσαρμόσει καθοδικά τα μεγέθη του Στοιχήματος, προκειμένου να αποτυπώσει τις καθυστερήσεις στην εισαγωγή των ελληνικών ομάδων στο Στοίχημα.

Οι αναπροσαρμογές αυτές θα οδηγήσουν την τιμή-στόχο που θέτει η χρηματιστηριακή για τον Οργανισμό χαμηλότερα από την παρούσα των 25 ευρώ.

Από την πλευρά της, η Eurobank Securities επισημαίνει και αυτή τις υπεράνω των προβλέψεων επιδόσεις του Οργανισμού, αν και προσθέτει ότι δεν θα έχουν επίδραση (ή θα έχουν μόνο μικρή) στις προβλέψεις για το σύνολο του έτους. Θέματα-”κλειδιά” για το μέλλον, σύμφωνα με την ίδια χρηματιστηριακή, είναι οι πρόσφατες αλλαγές για την αναζωογόνηση του Στοιχήματος, καθώς και η σχεδιαζόμενη είσοδος των ελληνικών ομάδων.

Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε χθες αύξηση 13,2% στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του ομίλου στο εννεάμηνο του 2005, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 316,2 εκατ. ευρώ έναντι 279,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2004. Η μετοχή του Οργανισμού ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Δευτέρας στα 25,96 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v