Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σίγμα: Εκτιμήσεις για Μυτιληναίο, ΜΕΤΚΑ, ΑΛΕΚ

Στα 542,4 εκατ. ευρώ εκτιμά η Σίγμα Securities πως θα ανέλθει ο κύκλος εργασιών του ομίλου Μυτιληναίου στο εννεάμηνο, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 186,7 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπει ”ισχυρές επιδόσεις” τόσο για τη ΜΕΤΚΑ όσο και για το Αλουμίνιον.

Σίγμα: Εκτιμήσεις για Μυτιληναίο, ΜΕΤΚΑ, ΑΛΕΚ
Τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα εννεαμήνου των Μυτιληναίου, ΜΕΤΚΑ και Αλουμίνιον της Ελλάδος παραθέτει η Σίγμα Securities στο πρωινό της report με ημερομηνία 21 Νοεμβρίου.

Οι εν λόγω εταιρίες θα ανακοινώσουν τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου, αύριο, 22 Νοεμβρίου.

Η Σίγμα Securities αναφέρει πως προβλέπει ”ισχυρές” επιδόσεις για τις δυο βασικές θυγατρικές του ομίλου Μυτιληναίου, ΜΕΤΚΑ και Αλουμίνιον, οι οποίες και φέρονται να έχουν επωφεληθεί από την ”υγιή” ζήτηση και τις ευνοϊκές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, παράγοντες οι οποίοι και έχουν αποτελέσει τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης για τη βελτίωση των λειτουργικών επιδόσεων του ομίλου.

Ωστόσο, η Σίγμα Securities επισημαίνει πως τα μεγέθη εννεαμήνου του ομίλου Μυτιληναίου δεν είναι συγκρίσιμα σε ετήσια βάση, καθώς η Αλουμίνιον θα ενοποιηθεί για πρώτη φορά το 2005.

Ειδικότερα και όσον αφορά στον όμιλο η χρηματιστηριακή προβλέπει κύκλο εργασιών 542,4 εκατ. ευρώ, EBITDA ύψους 110,4 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 186,7 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων εκτάκτων κερδών ύψους 137 εκατ. ευρώ).

Σχετικά με τη ΜΕΤΚΑ, η Σίγμα Securities προβλέπει πως ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών θα φτάσει στο εννεάμηνο στα 176,7 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 40,3 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 28,9 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την Αλουμίνιον της Ελλάδος η χρηματιστηριακή προβλέπει έσοδα ύψους 272,4 εκατ. ευρώ, EBITDA 57,5 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 34,8 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v