Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: ”Underweight” για ΔΕΗ

”Underweight” συνιστά για τη μετοχή της ΔΕΗ η JP Morgan, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου, όπου προβλέπει ένα ακόμη ”αδύναμο” τρίμηνο για την Επιχείρηση, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχουν περιορισμένα περιθώρια για θετικές ειδήσεις εντός του ερχόμενου τριμήνου. Επαναδιατυπώνει τα 18,50 ευρώ.

JP Morgan: ”Underweight” για ΔΕΗ
”Underweight” συνιστά για τη μετοχή της ΔΕΗ η JP Morgan, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου, όπου προβλέπει ένα ακόμη ”αδύναμο” τρίμηνο για την Επιχείρηση, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχουν περιορισμένα περιθώρια για θετικές ειδήσεις εντός του ερχόμενου τριμήνου.

Την ίδια στιγμή η JP Morgan επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 18,50 ευρώ για τη μετοχή της Επιχείρησης.

Ειδικότερα, ο ξένος οίκος επισημαίνει πως η αγορά δεν αναμένεται να εκπλαγεί αρνητικά από ένα ακόμη ”αδύναμο” τρίμηνο.

Εκτιμά, όμως, πως θα εκπλαγεί αρνητικά από την έλλειψη αποδοτικού σχεδιασμού, ο οποίος και θα οδηγούσε σε βελτίωση των συνθηκών, αλλά και της κερδοφορίας του 2006.

Σε αυτό το πλαίσιο, η JP Morgan τονίζει ότι διατηρεί την άποψή της για δομική αδυναμία της ΔΕΗ να βελτιώσει τις λειτουργικές της αποδόσεις.

Σημειώνει ότι με βάση τις προβλέψεις της, τα κέρδη προ φόρων και τόκων τρίτου τριμήνου θα διαμορφωθούν στα 55 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να υποχωρούν κατά 44%, στα 23 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως η μετοχή της ΔΕΗ διαπραγματεύεται ανάλογα του μέσου όρου του κλάδου, και συγκεκριμένα 13,6 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη του 2006 (έναντι 14,2 του κλάδου).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v