Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Υψηλότερες τιμές για ΕΛΠΕ και Motor Oil

Σε ανοδική αναθεώρηση των τιμών-στόχων για τις μετοχές των ΕΛΠΕ (στα 13 ευρώ, από τα 9,30 ευρώ πριν) και Motor Oil (στα 18 ευρώ, από τα 13 ευρώ προηγουμένως) προχώρησε η HSBC, όπως αναφέρει σε σχετική της ανάλυση με ημερομηνία 17 Νοεμβρίου, όπου επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”neutral” για τα ελληνικά διυλιστήρια.

HSBC: Υψηλότερες τιμές για ΕΛΠΕ και Motor Oil
Σε ανοδική αναθεώρηση των τιμών-στόχων για τις μετοχές των ΕΛΠΕ (στα 13 ευρώ, από τα 9,30 ευρώ πριν) και Motor Oil (στα 18 ευρώ, από τα 13 ευρώ προηγουμένως) προχώρησε η HSBC, όπως αναφέρει σε σχετική της ανάλυση με ημερομηνία 17 Νοεμβρίου, όπου επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”neutral” για τα ελληνικά διυλιστήρια γενικότερα.

Η μετοχή των ΕΛΠΕ ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (17 Νοεμβρίου) στα 11,34 ευρώ και η μετοχή της Motor Oil στα 17,08 ευρώ.

Η HSBC επισημαίνει ότι αναβάθμισε σημαντικά τις προβλέψεις της για τα ελληνικά διυλιστήρια ώστε να συνυπολογίσει τα υψηλότερα περιθώρια διύλισης. Εξάλλου, τονίζει ότι για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες ο τομέας της διύλισης καθίσταται ιδιαίτερα ελκυστικός.

Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, προβλέπει ότι τόσο τα ΕΛΠΕ όσο και η Motor Oil θα καταγράψουν ιστορικά κέρδη την περίοδο 2005-2006.

Ειδικότερα, σημειώνει ότι τα ελληνικά διυλιστήρια θα ξεπεράσουν την τριετία 2004-2007 τον μέσο όρο ανάπτυξης των αντίστοιχων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, τόσο σε επίπεδο EBITDA όσο και σε επίπεδο κερδών ανά μετοχή.

Τονίζει δε, πως η Motor Oil θα είναι αυτή που θα δρέψει τα οφέλη από την υδροηλεκτρική της επένδυση (ύψους 344 εκατ. ευρώ).

Ωστόσο, φέρεται να προτιμάει τα ΕΛΠΕ, κυρίως από πλευράς αποτίμησης, λόγω της ”νωχελικότητας” που έχει παρουσιάσει η μετοχή τους τελευταίους 12 μήνες σε σχέση με τις ομοειδείς επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v