Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CSFB: Διακρίνει 6 θετικούς καταλύτες για ΟΠΑΠ

Τη σύσταση ”outperform” και την τιμή-στόχο των 30 ευρώ επαναδιατυπώνει η CSFB στο πρωινό της report για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, καθώς ύστερα από μια σειρά συναντήσεων που πραγματοποίησε σχετικά με τον Οργανισμό εντοπίζει 6 θετικούς καταλύτες, οι οποίοι και αναμένεται να επηρεάσουν θετικά τη μετοχή τους ερχόμενους δύο μήνες.

CSFB: Διακρίνει 6 θετικούς καταλύτες για ΟΠΑΠ
Τη σύσταση ”outperform” και την τιμή-στόχο των 30 ευρώ επαναδιατυπώνει η CSFB στο πρωινό της report για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, καθώς διακρίνει μια σειρά θετικών καταλυτών τους ερχόμενους δύο μήνες.

Ειδικότερα, ο ξένος οίκος επισημαίνει ότι τις τελευταίες 5 ημέρες πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις σχετικά με τον ΟΠΑΠ με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, τον νομικό σύμβουλο και γραμματέα ιδιωτικοποιήσεων, με τη διοίκηση του ΟΠΑΠ, αλλά και με πράκτορες της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας.

Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε επισημαίνει ότι επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή του Οργανισμού, καθώς εκτιμά πως υπάρχουν 6 θετικοί καταλύτες, οι οποίοι και θα καθοδηγήσουν τον τίτλο τους ερχόμενους έξι μήνες.

Παράλληλα τονίζει ότι οι εν λόγω καταλύτες δεν αποτυπώνονται στη μετοχή του ΟΠΑΠ, ενώ ταυτόχρονα η CSFB εκφράζει την έκπληξή της για την κατά 2% πτώση στην τιμή της μετοχής χθες, λόγω της απογοήτευσης που δημιουργήθηκε από το ”πάγωμα” της εισαγωγής των ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου στο Πάμε Στοίχημα.

Οι καταλύτες που εντοπίζει ο ξένος οίκος είναι οι εξής:

- Οι αλλαγές στο ”Πάμε Στοίχημα”, όπως τις ανακοίνωσε ο υπουργός Αθλητισμού Γ. Ορφανός κατά τη διάρκεια της προχθεσινής γενικής συνέλευσης.

- Τα αποτελέσματα εννεαμήνου (τα οποία και αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη). Σύμφωνα με την CSFB οι πράκτορες ανέφεραν ότι υπάρχει ανάκαμψη στο ”Πάμε Στοίχημα” (με την εισαγωγή των υψηλότερων αποδόσεων). Παράλληλα, εκτιμά πως ο Οργανισμός θα ανακοινώσει τη διανομή προμερίσματος ύψους 0,50 ευρώ για τη χρήση του 2005.

- Η είσοδος των ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου στο ”Πάμε Στοίχημα” μέχρι τα τέλη του 2005. Η CSFB επισημαίνει πως παρά την άποψη που επικρατεί ότι οι ελληνικές ομάδες δεν θα μπουν στο ”Πάμε Στοίχημα”, η δική της άποψη (απόρροια των προσφάτων συναντήσεων) είναι ότι θα μπουν, και μάλιστα πριν από το τέλος του έτους.

- Η εισαγωγή 2.000 νέων τερματικών εντός του διμήνου Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου, τα οποία και θα υποβοηθήσουν τα 6.500 τερματικά που ήδη λειτουργεί ο ΟΠΑΠ.

- Προωθητικές δραστηριότητες κατά την περίοδο των εορτών. Ο ΟΠΑΠ προτίθεται να εκμεταλλευτεί την τάση που επικρατεί συνήθως την εορταστική περίοδο των εορτών και να αυξήσει τις ώρες του ΚΙΝΟ.

- Ενίσχυση της μόχλευσης (leverage) του ισολογισμού, γεγονός που θα προσδώσει επιπλέον 6 ευρώ στην αποτίμηση (Ιανουάριο με Φεβρουάριο του 2006).

Τέλος, η CSFB επισημαίνει ότι η μετοχή του ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται 16,4 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005, με τη μερισματική απόδοση να διαμορφώνεται στο 5,8% για το 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v