Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CosmOTE: Ανεβάζουν το πήχη ξένοι και Ελληνες (upd)

Σε ανοδικές αναθεωρήσεις των τιμών-στόχων, αλλά και των προβλέψεων, οδήγησαν τα ”ικανοποιητικά” μεγέθη που ανακοίνωσε για το εννεάμηνο η CosmOTE. Υψηλότερα ο πήχης από Lehman Brothers (στα 21 ευρώ), Π&Κ (στα 19,6 ευρώ), Alpha Finance (στα 17,6 ευρώ), Εγνατία Finance (17,6 ευρώ), Proton (18 ευρώ).

CosmOTE: Ανεβάζουν το πήχη ξένοι και Ελληνες (upd)
Σε θετικές αναθεωρήσεις των τιμών-στόχων οδήγησαν τα ”ικανοποιητικά” αποτελέσματα εννεαμήνου που ανακοίνωσε η CosmOTE.

Συγκεκριμένα, η Lehman Brothers αναβάθμισε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της θυγατρικής του ΟΤΕ στα 21 ευρώ, από τα 20 ευρώ πριν, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”.

H Lehman Brothers επισημαίνει πως τα μεγέθη τρίτου τριμήνου της CosmOTE εξέπληξαν θετικά όσον αφορά το περιθώριο κέρδους.

Συμπληρώνει δε, πως σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε η διοίκηση της εταιρίας με τους αναλυτές, αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για το περιθώριο κέρδους του 2005 στο περίπου 40%, αυξάνοντας ταυτόχρονα τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2005 κατά 5% και του 2006 κατά 2%.

Με βάση τις νέες τις προβλέψεις, ο ξένος οίκος αναφέρει πως η μετοχή της CosmOTE διαπραγματεύεται 15,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2006.

Εξάλλου, σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της CosmOTE (κατά 5,9% υψηλότερα σε σχέση με πριν) στα 19,6 ευρώ προχώρησε Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ εξηγεί πως η υψηλότερη τιμή-στόχος οφείλεται στις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της διοίκησης, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την ανοδική αναθεώρηση και των δικών της προβλέψεων.

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της CosmOTE προχώρησε και η Alpha Finance, η οποία στο πρωινό report της με ημερομηνία 15 Νοεμβρίου 2005 αναφέρει πως ”βλέπει” τη μετοχή στα 17,6 ευρώ, από τα 17 ευρώ προηγουμένως, ενώ διατηρεί την ίδια στιγμή τη σύσταση ”neutral”.

Η Alpha Finance διευκρινίζει πως η υψηλότερη τιμή-στόχος οφείλεται στην αναθεώρηση του μοντέλου της, η οποία και προέκυψε με στόχο να συμπεριλάβει τις ανανεωμένες προβλέψεις της διοίκησης για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες του ομίλου της CosmOTE.

Από την πλευρά της η Εγνατία Finance αυξάνει στα 17,6 ευρώ, από 17,1 ευρώ προηγουμένως την τιμή-στόχο για τη μετοχή της CosmOTE, διατηρώντας παράλληλα αμετάβλητη τη σύσταση ”Hold”.

Παράλληλα η Εγνατία αναφέρει ότι οι πωλήσεις εννεαμήνου της εταιρίας διαμορφώθηκαν ελαφρώς χαμηλότερα των εκτιμήσεων αλλά, αντίθετα, τα περιθώρια διαμορφώθηκαν σαφως υψηλότερα από αυτές.

Η χρηματιστηριακή στην έκθεσή της (15/11) αναπροσαρμόζει υψηλότερα τις εκτιμήσεις της για τα περιθώρια (margins) της εισηγμένης. Tα καθαρά κέρδη έτους εκτιμώνται στα 329,3 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις στα 1,8 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, στα 18 ευρώ αυξάνει την τιμή – στόχο η Proton Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της (15/11), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”Neutral”.

H χρηματιστηριακή αναβαθμίζει υψηλότερα κατά 3,7% και 4,7% τις εκτιμήσεις για τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη της εταιρίας το τρέχον έτος. Αναλυτικότερα τα EBITDA της εισηγμένης προβλέπονται στα 769,6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 335,4 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή της CosmOTE ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (14 Νοεμβρίου) στα 17,46 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v