Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αλλαγές στο model portfolio της Alpha Finance

Σε αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου της (model portfolio) προχώρησε η Alpha Finance μετά τις αλλαγές που επήλθαν σε συνέχεια της πτωτικής αναθεώρησης της σύστασης για τη μετοχή της Coca-Cola 3E σε διακράτηση. Αύξηση τιμής-στόχου για CosmOTE στα 17,6 ευρώ.

Οι αλλαγές στο model portfolio της Alpha Finance
Σε αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου της (model portfolio) προχώρησε η Alpha Finance μετά τις αλλαγές που επήλθαν σε συνέχεια της πτωτικής αναθεώρησης της σύστασης για τη μετοχή της Coca-Cola 3E σε ”διακράτηση”.

Το νέο model portfolio της Alpha Finance διαμορφώνεται ως εξής: OTE (20%), Eθνική (12%), Σαράντης (7%), Notos Com (7%), Folli Follie (6%), Τιτάν (5%), S&B (5%), ΕΧΑΕ (4%), ∆έλτα Συµµετοχών (4%), Fourlis (4%), ∆ΕΗ (3%), Attica (2%), Autohellas (2%), Μαΐλλης (2%) και Ρόκας (2%).

Όπως διευκρινίζει η Alpha Finance, η κοινή τακτική που ακολουθεί στη διαµόρφωση του µοντέλου της είναι να συµπεριλαµβάνει μετοχές με σύσταση ”υπεραπόδοση”. Σε αυτό το πλαίσιο, προχώρησε σε κατά 5% μείωση των θέσεων που είχε στη μετοχή της 3Ε, στη χθεσινή τιμή κλεισίματος των 23,22 ευρώ.

Παράλληλα, σημειώνει πως από τις αρχές του έτους η µετοχή της Coca-Cola 3E απέφερε απόδοση της τάξεως του 29,1% και µερισµατική απόδοση της τάξεως του 1,3%.

Επισημαίνει επίσης πως προχώρησε σε επένδυση εκ νέου των κερδών της στις Εθνική Τράπεζα (2% στα 33,88 ευρώ), Folli Follie (1%, στα 23,60 ευρώ), ΕΧΑΕ (1%, στα 7,74 ευρώ) και Σαράντης (1%, στα 6,36 ευρώ).

Εξάλλου, η Alpha Finance στο πρωινό της report με ημερομηνία 15 Νοεμβρίου 2005 αναφέρει πως προχώρησε σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της CosmOTE στα 17,6 ευρώ, από τα 17 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση ”neutral”.

Όπως εξηγεί, η υψηλότερη τιμή-στόχος για τη μετοχή της θυγατρικής του ΟΤΕ οφείλεται στην αναθεώρηση του μοντέλου της, η οποία και προέκυψε με στόχο να συμπεριλάβει τις ανανεωμένες προβλέψεις της διοίκησης για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v