Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Μείωση 33% στα κέρδη προβλέπει η HSBC

Αύξηση 6% στον κύκλο εργασιών και μείωση 33% στα καθαρά κέρδη εκτιμά η HSBC πως θα εμφανίσει στο εννεάμηνο η ΔΕΗ, για την οποία επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”neutral” και τη θεωρητική τιμή-στόχο των 18,7 ευρώ για τη μετοχή της Επιχείρησης.

ΔΕΗ: Μείωση 33% στα κέρδη προβλέπει η HSBC
Αύξηση των εσόδων και κάμψη των κερδών προβλέπει η HSBC πως θα εμφανίσει η ΔΕΗ στο εννεάμηνο του 2005, όπως αναφέρει σε σχετική της ανάλυση με ημερομηνία 14 Νοεμβρίου, όπου επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”neutral” και τη θεωρητική τιμή-στόχο των 18,7 ευρώ για τη μετοχή της Επιχείρησης.

Ειδικότερα, η HSBC προβλέπει ότι ο κύκλος εργασιών της ΔΕΗ θα ενισχυθεί κατά 6% στο εννεάμηνο και θα φτάσει στα 3,254 δισ. ευρώ, από 3,078 δισ. ευρώ πέρυσι.

Τα καθαρά κέρδη της Επιχείρησης αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 33% και να κατέλθουν στα 171,6 εκατ. ευρώ, έναντι 256,3 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.

”Τα αποτελέσματα αναμένονται αδύναμα κυρίως λόγω των σημαντικά αυξημένων τιμών του πετρελαίου, αλλά και ελλείψει των μηχανισμών εκείνων που θα μπορούσαν να περάσουν τις αυξήσεις στον τελικό καταναλωτή”, επισημαίνει ο οίκος.

Εξάλλου και σε επίπεδο γ’ τριμήνου η HSBC προβλέπει ότι τα έσοδα της ΔΕΗ θα ενισχυθούν κατά 6%, στα 1,135 δισ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση της τάξης του 62%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v