Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Μπαράζ θετικών εκθέσεων για 9μηνο (upd)

Στα 31 από 27 ευρώ αναθεώρησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Eurobank η Citigroup, ενώ στα 29 από 27 ευρώ αναθεώρησε την τιμή η Deutsche Bank. Η Εγνατία Finance ανεβάζει τη τιμή-στόχο στα 30,70 ευρώ, ενώ η Proton στα 31,6. Θετικές οι αντιδράσεις και των άλλων αναλυτών, που επισημαίνουν ιδιαίτερα τα σχέδια επέκτασης της τράπεζας στην ευρύτερη περιοχή.

Eurobank: Μπαράζ θετικών εκθέσεων για 9μηνο (upd)
Πολύ θετικά υποδέχτηκαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα 9μήνου της Eurobank Έλληνες και ξένοι αναλυτές.

Στα 29 από 27 ευρώ αυξάνει η Deutsche Bank την τιμή-στόχο για τη μετοχή της τράπεζας (διατηρώντας τη σύσταση σε ”hold”), ενώ η Citigroup ανεβάζει περισσότερο τον πήχη έως τα 31 από τα 27 ευρώ, με σύσταση ”buy”, έναντι ”hold” προηγουμένως.

Τιμή - στόχο τα 30,70 ευρώ από 29,60 ευρώ πρότινος θέτει για τη μετοχή της Eurobank, η Εγνατία Finance σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία (11/11) και τίτλο ”Strong growth at home – aggressive abroad”.

H χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η τιμή - στόχος των 30,70 ευρώ συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 16,1% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Επίσης, η Εγνατία Finance αφήνει αμετάβλητη τη σύστασή της για τη μετοχή της Eurobank σε ”Buy”.

Εξάλλου, στα 31,6 ευρώ, από 27 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της τράπεζας η Proton σε έκθεσή της (11/11), αναβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε ”Outperform”, από ”Neutral”.

H χρηματιστηριακή θεωρεί ότι η περαιτέρω εξάπλωση της τράπεζας στην περιοχή της Νέας Ευρώπης θα στεφθεί με επιτυχία, ενώ προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη της Eurobank το 2005 θα ανέλθουν στα 500,5 εκατ. ευρώ και στα 634,7 εκατ. ευρώ το 2006.

Όπως επισημαίνει η Citigroup στο report της (10/11), η παρουσίαση της διοίκησης όπου αναλύθηκαν τα σχέδια για την επέκταση στην ευρύτερη Ν.Α. Ευρώπη, αλλά και τα ισχυρά αποτελέσματα γ’ 3μήνου, οδήγησαν στην ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου και της σύστασης.

Οι επενδύσεις θα υποστηρίξουν την οργανική ανάπτυξη στην Ελλάδα και οι γειτονικές αγορές είναι πιθανό να έχουν ως αποτέλεσμα το διψήφιο αριθμό αύξησης του κόστους στο 2005 και το 2006, αν και η Eurobank, σύμφωνα με τη Citigroup, αναμένει διαρκή αύξηση του μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα και αυξανόμενη υποστήριξη των μεγεθών από το εξωτερικό.

Από την πλευρά της, η Deutsche Bank διατήρησε τη σύσταση ”hold” καθώς αν και εκτιμά ότι μετά τα αποτελέσματα η μετοχή της Eurobank θα κινηθεί ανοδικά, στη συνέχεια η τάση αυτή θα εξασθενίσει. Ωστόσο, ο οίκος προχωρά σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών του για τα κέρδη ανά μετοχή της Eurobank στο 2007, παρατηρώντας ότι η Eurobank εμφανίζει μεγαλύτερη έκθεση στην εγχώρια λιανική τραπεζική, έναντι των ανταγωνιστών της.



Η UBS σε report της με ημερομηνία 11 Νοεμβρίου για τη Eurobank διατηρεί την τιμή-στόχο στα 33 ευρώ και τη σύσταση ”buy”. ”Πολύ ισχυρά” χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της τράπεζας ο οίκος, προσθέτοντας ότι τα κέρδη υποστηρίχθηκαν από το συνδυασμό ισχυρής ανάπτυξης εσόδων και λογικού περιορισμού της αύξησης του κόστους.

Τα έσοδα από προμήθειες και συναλλαγές ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων, αν και εν πολλοίς αντισταθμίστηκαν από την αύξηση του λειτουργικού κόστους.

”Πολύ ισχυρά” χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα η HSBC, ενώ αποδίδει τη βελτίωσή τους στην αύξηση της κερδοφορίας από τραπεζικές εργασίες - κάτι που παρέχει ασφάλεια ότι ο όμιλος θα ξεπεράσει τους στόχους του για τα κέρδη της χρήσης. Η HSBC μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένει ανοδική αναθεώρηση των συγκλινουσών εκτιμήσεων.

-----Οι Έλληνες

”Πολύ ισχυρότερα των εκτιμήσεων” χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα η Alpha Finance στο πρωινό της report, η οποία αναφέρεται στην ”εμπνευσμένη” λειτουργική απόδοση σε συνδυασμό με τη φορολογική ελάφρυνση η οποία προέκυψε από την απορρόφηση της Πρόοδος. Ξεχωριστή αναφορά κάνει η χρηματιστηριακή στα σχέδια της τράπεζας για επέκταση σε Ελλάδα και Ν.Α. Ευρώπη.

”Δεδομένων των ισχυρών τάσεων στο εννεάμηνο, του ισχυρού momentum στην ελληνική λιανική τραπεζική αγορά, σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες της Eurobank για περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας μέσω νέων υποκαταστημάτων, οι προβλέψεις μας φαίνονται συντηρητικές”, αναφέρει η Marfin Analysis.

Συνολικά η χρηματιστηριακή περιμένει υψηλότερα έσοδα συνοδευόμενα από επίσης υψηλότερο κόστος, αλλά με καθαρά θετική επίδραση στα κέρδη.

Τη θετική της στάση για τη Eurobank διατηρεί και η Π&Κ λαμβάνοντας υπόψη τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης των εσόδων, τα ισχυρά περιθώρια καθαρών κερδών το χαμηλό λόγο κόστους- εσόδων, την επαρκή χρήση των πηγών και την υπεράνω του μέσου όρου απόδοση ιδίων κεφαλαίων. Η στρατηγική επέκτασης στη Ν.Α. Ευρώπη και η επέκταση των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι στη σωστή κατεύθυνση, εκτιμά η Π&Κ.

”Τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλύτερα από αυτά που προσδοκούσαν οι αναλυτές και κρίνονται ως πολύ καλά”, αναφέρει σε report της η Αγροτική Χρηματιστηριακή.

”Όχι μόνο ήταν πολύ υψηλότερα από αυτά της αντίστοιχης περιόδου του 2004, αλλά σημείωσαν επιτάχυνση σε σχέση με τα αποτελέσματα του 6μήνου 2005, κάτι που παρατηρήθηκε και στα αποτελέσματα του ομίλου Πειραιώς. Η Αγροτική εκτιμά ότι οι αρχικοί στόχοι της διοίκησης για τα κέρδη μετά φόρων της χρήσης 2005 (450 εκατ. ευρώ) πρόκειται να υπερκεραστούν.

”Tα εξαιρετικά αποτελέσματα του 9μήνου μας επιβάλλουν να προβούμε σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών μας για τα κέρδη ανά μετοχή και πιθανόν και για τη δίκαιη αποτίμηση της μετοχής”, καταλήγει η χρηματιστηριακή.

Χθες η Eurobank ανακοίνωσε ετήσια αύξηση κερδών εννεαμήνου κατά 54%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση 37%, ενώ η μετοχή έκλεισε τη συνεδρίαση της Πέμπτης στα 26,44 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v