Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Morgan Stanley: Νέες τιμές-στόχοι για ΟΤΕ-CosmΟΤΕ

Στα 19,2 ευρώ από τα 18,5 ευρώ προηγουμένως αυξάνει η Morgan Stanley την τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ (9/11), με σύσταση ”equalweight”, ενώ την ίδια στιγμή με ξεχωριστή ανάλυση (9/11) επαναδιατυπώνει την ίδια σύσταση για την CosmΟΤΕ, αυξάνοντας την τιμή-στόχο στα 16,7 ευρώ από τα 16,1 ευρώ πριν.

Morgan Stanley: Νέες τιμές-στόχοι για ΟΤΕ-CosmΟΤΕ
Υψηλότερες τιμές-στόχους έθεσε η Morgan Stanley για τις μετοχές των ΟΤΕ και CosmΟΤΕ, όπως αναφέρει με ξεχωριστές αναλύσεις της.

Ειδικότερα, ο ξένος οίκος αύξησε στα 19,2 ευρώ από τα 18,5 ευρώ προηγουμένως την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ, με σύσταση ”equalweight”, όπως αναφέρεται σε έκθεσή του με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου.

Μετά την επίσκεψη των αναλυτών της Morgan Stanley σε OTE και CosmΟΤΕ, ο οίκος προχωρά στην περικοπή των εκτιμήσεών του για τα EBITDA του ομίλου κατά 2,3% φέτος, λόγω κυρίως της σταθερής τηλεφωνίας. Επίσης προχωρά σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα έσοδα του ομίλου κατά 2,6% λόγω των προοπτικών της RomTelecom.

Αν και η Morgan Stanley χαρακτηρίζει το τρίμηνο αυτό ”δύσκολο για προβλέψεις”, εκτιμά πως τα έσοδα του γ΄ τριμήνου θα διαμορφωθούν στα 1,42 δισ. ευρώ (3,6% υψηλότερα), τα EBITDA στα 510 εκατ. ευρώ (+13%), ενώ θα εμφανιστούν ζημίες 673 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων όμως και των προβλέψεων για την αναδιάρθρωση, που φτάνουν το 1,1 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, όσον αφορά στην CosmΟΤΕ ο ξένος οίκος σε ξεχωριστή ανάλυσή του με ημερομηνία επίσης 9 Νοεμβρίου και με τίτλο ”Τι αποτιμάται ήδη;”, αν και επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”equalweight”, αυξάνει την τιμή-στόχο στα 16,7 ευρώ, από τα 16,1 ευρώ πριν.

Η Morgan Stanley εξηγεί πως η νέα τιμή-στόχος για τη θυγατρική του ΟΤΕ προκύπτει, κυρίως, λόγω των χαμηλότερων κεφαλαιουχικών δαπανών.

Επισημαίνει επίσης πως η μετοχή της CosmΟΤΕ αναμένεται ότι θα συνεχίσει να κινείται σε επίπεδα υψηλότερα από την τρέχουσα αποτίμηση.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα εννεαμήνου της CosmΟΤΕ, ο ξένος οίκος προβλέπει ότι θα είναι ”ισχυρά”, με τις διεθνείς δραστηριότητες να αντισταθμίζουν τυχόν επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της εγχώριας αγοράς.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το τρίτο τρίμηνο του 2005 προβλέπει ”μικτή” εικόνα για την CosmΟΤΕ, με τα έσοδα να ενισχύονται κατά 15,4%, στα 518 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της ενοποίησης των Globul και Cosmofon και λιγότερο λόγω της CosmoRom.

Τα περιθώρια των EBITDA προβλέπει ότι θα διαμορφωθούν στο περίπου 42,4%, οδηγώντας τα EBITDA γ’ τριμήνου στα επίπεδα των 220 εκατ. ευρώ (υψηλότερα κατά 13,2% σε σχέση με πέρυσι), με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 93 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (9 Νοεμβρίου 2005) στα 18,34 ευρώ και της CosmΟΤΕ στα 18,18 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v